SMRT MARIĆU!

Autor:

Vesti

06.09.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši julovac Zoran Čičak preti ubistvom novinaru Milomiru Mariću!

RepublikaFoto: Tanjug
Marić: Mene treba ubiti, a Zoran Čičak nek dugo živi na radost Srbije

Nekadašnji najbolji prijatelj Mirjane Marković, a danas bliski saradnik i aktivista Saše Jankovića poručio je glavnom uredniku Hepi televizije da će završiti baš kao njegova bivša saradnica - mučki ubijena novinarka Duge Radoslava Dada Vujasinović.

- Mariću, znam da jedva čekaš nove "romaneskne forme". Ali, 9. nastavak je tek za mesec dana. U međuvremenu, za tebe Žena bez lica: Ubistvo u hotelu "Armagedon" - napisao je Čičak na Tviteru, upućujući poznatog novinara na seriju tekstova na svom blogu u kojima se pod drugim imenima, ali sasvim očigledno, bavi ubistvom Vujasinovićeve.

Sagovornici Srpskog telegrafa ocenjuju da je reč o očiglednoj i nimalo naivnoj pretnji, dok je Marić uveren da je ovo jasna poruka da ga treba ubiti!

PRIZIVANJE SMRTI

Evocirajući mračne devedesete, kada je vedrio i oblačio Jugoslavijom, Čičak je na brutalan način upozorio Marića na ono što ga čeka, opisujući do detalja prizor mrtve Dade!

- Telo mlade žene je gotovo ležalo u fotelji, raširenih nogu, sa gornjim delom zabačenim unazad i ostacima glave koji su se jedva držali na vratu. Manji i veći delovi lobanje, sluzava masa mozga, pramenovi crne kose i nekoliko barica krvi ležali su rasuti između fotelje i kreveta. Na podu je ležala automatska puška AK-47, popularni kalašnjikov, podešena na rafalnu paljbu. Iz magacina su nedostajala tri metka, tri čaure su bile pored leve noge od fotelje - piše Čičak, a zatim dodaje:

- Očigledno, cev je držala sa obe ruke, a oroz je povukla palcem desne noge. Usta cevi bila su priljubljena na bradu, pod uglom. Putanja metka je išla poludesno gore, prema potiljku.

Obrazlažući Čičkovu poruku, Marić za Srpski telegraf kaže:

- Mene treba ubiti, a Zoran Čičak nek dugo živi na radost Srbije.

NA METI ZBOG VUČIĆA

Čičak, kao ni njegov trenutni politički vođa Janković juče nisu odgovarali na pozive i poruke Srpskog telegrafa, a bivša predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović nije imala vremena da se bavi ovim pozivom na ubistvo novinara.

Međutim, glavni urednik Novog standarda Željko Cvijanović tvrdi da je ovde reč o očiglednoj pretnji.

- Naravno da Čičak preti Mariću. To je zapravo način komunikacije obaveštajnog podzemlja kojem Čičak pripada. To funkcioniše tako što pošalje poruku koju samo on i osoba kojoj se obraća razumeju. Odvratno - kaže Cvijanović.

Analitičar Branko Radun je uveren da je Marić na meti samo zato što je blizak predsedniku Srbije.

- Čičak pripada Jankovićevoj opciji, a Marić važi za čoveka bliskog Vučiću. Zato se našao na meti. Svi ljudi iz Vučićevog okruženja biće sasvim izvesno žrtve ovih političkih obračuna, biće napadnuti, ocrnjeni, diskvalifikovani i oblaćeni... Ali, suština je u tome da ne stoje iza pretnji oni koji pišu, već njihove strane gazde - zaključuje Radun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading