Otkrivamo: Tači i Haradinaj izveli divljačku akciju da bi izbegli Haški kazamat!

Autor:

Vesti

30.05.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza hapšenja Srba i divljanja ROSU na severu Kosova krije se pre svega poruka prištinskih lidera Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija međunarodnoj zajednici, a ona glasi: "Evo na šta smo sve spremni da ne bismo otišli u Hag".

RepublikaFoto: pixabay.com/Tanjug/AP
Tači i Haradinaj izbegavaju Haški kazamat

Kako saznaje Srpski telegraf od diplomata u Prištini i Beogradu, dvojica bivših terorista, sada na mestima premijera i predsednika lažne države, pre nekoliko dana dobila su informaciju da je tužilaštvo Specijalnog suda za zločine OVK spremilo optužnicu protiv njih.

To saznanje i činjenica da je ta optužnica i te kako potkrepljena dokazima bili su presudan faktor da se pokrene brutalna akcija protiv Srba. Kako nam je rekao jedan od sagovornika, prevedena na svima razumljiv jezik, njihova poruka kaže da neće prezati ni od krvoprolića i izazivanja rata samo da bi sačuvali svoju kožu.

- Svima je odmah bilo jasno šta pokušavaju da postignu prištinski čelnici. Oni to, uostalom, nisu ni krili u kontaktima sa diplomatama u Prištini, već u prvim kontaktima nakon što je krenuo upad na sever. Ovo je samo bilo upozorenje na šta su sve spremni - rekao je za Srpski telegraf jedan od diplomata.

Nastaviće sa provokacijama

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

Milovan Drecun: Treba očekivati da nastave sa provokacijama, tim pre što su iz kosovske policijske službe najavili nova hapšenja. Prištinski lideri mogu uvek da probaju da posegnu za nasiljem kad budu podignute optužnice protiv njih u Hagu.

Ova saznanja za naš list potkrepljuje i dugogodišnji operativac DB koji je radio u Upravi za borbu protiv terorizma Božidar Spasić.

- Onog momenta kad se otvorio proces u Hagu, pre svega saslušanjem i pozivanjem raznoraznih komandanata OVK, te prikupljanjem dokumentacije, šiptarski teroristi koji se trenutno nalaze na vlasti u okupiranom delu naše teritorije pokušavaju da pokažu i Evropi i Amerikancima da su oni u stanju da izazovu novi rat, i to ne samo protiv Srbije već i protiv celog sveta. Ovakvi incidenti, koji postaju sve agresivniji, zapravo nisu pokazivanje snage šiptarskih terorista nego naprosto poruke koje se šalju svetu da oni nemaju nameru da se prilagode međunarodnoj pravdi i da će svakako iskoristiti svaki momenat za započinjanje novog oružanog sukoba u koji bi uvukli i one koji treba da im sude - upozorava Spasić.

Dragomir Anđelković: Sigurno je da izazivaju sukobe kako bi pokazali međunarodnoj zajednici šta se sprema ako reše da ih procesuiraju, ali i da probaju da nametnu ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže za Srpski telegraf da Albanci koriste sve što im je na raspolaganju da bi poboljšali svoju poziciju u pregovaračkom procesu.

- Oni žele da pošalju poruku da svršenim činom mogu da urade šta god žele. Albanske vlasti za sada idu po ivici žileta nastojeći da pošalju poruku da hoće što pre da dobiju sve što traže, a to je kompletna teritorija pod njihovom kontrolom - kaže Radić.

Scenario je jasan! Mogućnost eskalacije nasilja

RepublikaFoto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ
Aleksandar Radić

- Albancima je bila potrebna politička propagandna poruka ovakvim akcijama, ali kada se pošalju ljudi sa puškama i u oklopnim vozilima, tu lako može da se izgubi kontrola i da dođe do krvoprolića jer je neko tamo usijane glave, pun mržnje prema Srbima... - ističe Radić.

Službenika Unmika, državljanin Rusije Mihail Krasnoščenkov, kojeg su u utorak brutalno pretukle kosovske policijske snage tokom upada na sever KiM, trebalo bi da bude prebačen na VMA u Beograd, izjavio je advokat Goran Petronijević.

- On ima frakturu vilice, sumnja se i na neke unutrašnje povrede, i zato je odlučeno da se prebaci na VMA. To je potvrdio i direktor bolnice u Mitrovici Milan Ivanović. Šta će biti sa njim dalje, videćemo kada bude smešten na VMA - rekao je Petronijević.

On ističe da je Priština povukla nalog za hapšenje Mihaila Krasnoščenkova tek kada je shvatila da je napala službenika Unmika koji je državljanin Rusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading