ŠOK DETALJI O POGIBIJI PEVAČA: Šabana ubila mafija! Cuca: Tačno, sve je namešteno!

Autor: D. Lukić - T. Cvejanović

Vesti

18.05.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći pre više od tri meseca, međutim, i dalje nije razrešena misterija koja se vezuje za dan kada je tragično nastradao. U medijima se i danas spekuliše da Šaulićeva pogibija tog kobnog dana nije bila slučajna, već je pevač planski smaknut zbog neraščišćenih poslova sa estradnom mafijom, koja vodi poslove po dijaspori. Ovom tezom vodi se i Šabanov vanbračni sin Robert Omaljev, koji je za Srpski telegraf kroz suze otkrio da sumnja kako je neko vrlo blizak pevaču organizovao Šaulićevu pogibiju i da je sve mafijaško maslo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/www.westfalen-blatt.de
Foto: Ilustracija

- Kako vreme prolazi, sve mi je teže da se pomirim sa činjenicom da mog oca više nema. Saznao sam sve detalje o tome kako je nastradao dok se vraćao sa nastupa, ali mnogo toga se tu ne slaže. Mislim da postoje ljudi kojima je on smetao, ne znam zbog čega i nije mi jasno kako. On je čovek koji ni mrava ne bi zgazio, a opet, mnogo je onih koji ga nisu voleli. Mislim da je neko njemu vrlo blizak sve organizovao. Neko je žarko želeo da ga više nema, pa su mu smestili da mu odleti glava, ali tako da niko ne posumnja. Postoji osoba na koju bih lično ja mogao da uperim prstom i kažem: "Ti stojiš iza svega ovoga", ali ne smem jer nemam dokaze - rekao nam je Robert na početku.

Šabanov vanbračni sin objasnio je da u estradnim vodama vreba mafija koja na perfidan način izmiruje dugove i ljude odvodi u smrt, a novac je dovoljan motiv. Šaulićev vanbračni sin je pomenuo i Šabanovu udovicu Gordanu Šaulić, te je objasnio da se ona plašila da ne izgubi nasledstvo zbog obračunavanja sa mafijom, pa ni u koga nije smela da upire prstom.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Šaban Šaulić

- Moj otac se nikome nije zamerao, ali mu se zamerao novac koji je zarađivao. Zbog toga su neki hteli da ga smaknu, zbog bogatstva koje je sam svojim radom i pesmom stekao. Mislim da je i Goca bila u strahu jer verujem da joj je kroz glavu proletalo da može za dan da izgubi celo bogatstvo koje je moj otac glasom zaradio. Siguran sam da je bila svesna toga, ali šta je tačno želela i od čega je strahovala, to mogu samo da nagađam. Sve je sada nebitno jer vreme ne može da se vrati, a ni moj otac - rekao je Robert za naš list.

RepublikaFoto: facebook.com/ivonanegovanoviccuca
Ivona Negovanović Cuca

Sličnom mišlju vodila se i Šaulićeva nekadašnja ljubavnica Ivona Negovanović Cuca, koja je za srpske medije u više navrata izjavljivala da je mafija naručila da Šaban pogine na putu, ali se nije hvatala ni za čije ime.

Nicović: Da je Šabana ubila mafija, vrlo je moguć scenario. Okolnosti pod kojima se sve to dogodilo su čudne

- Ne sumnjam da mafija stoji iza saobraćajke koju je imao Šaban. Sve je to namešteno! Nije slučajno da ga je Turčin uradio i da je Šaban sedeo napred jer on nikada nije sedeo na mestu suvozača - rekla je pevačica nedavno za magazin Svet.

REAKCIJE

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

Božidar Boža Spasić, bivši funkcioner DB

Šabanovo ubistvo krije mnogo misterije. Jedna od ozbiljnih varijanti koje se tiču ove nesreće je i sam čin, tj. kako je došlo do toga. Veliko je pitanje da li je ubistvo Šabana Šaulića bilo naručeno od nekih mafijaških grupa, vezano i za teritorije na kojima je on pevao, vezano za njegovu bliskost sa mnogima. Kad pogledamo kako se vodila istraga, kako je to stvarno aljkavo urađeno i u potpunosti nedefinisano, daje nam pravo da se zapitamo ko nas laže? Šta je sa tim čovekom koji je vozio automobil, nikad nismo saznali neke detalje, štaviše, sve je urađeno šturo. Zbog svega toga sa sigurnošću možemo tvrditi da iza Šabanove smrti stoje mafijaške strukture. Pitanje je da li su te mafijaške strukture sa naših područja ili neke druge od preko. Međutim, ja bih rekao da su ti mafijaši kojima je Šaban smetao ili im se sviđao njegov finansijski status odavde. Isto što je vrlo bitno za istragu jeste to da je Šaban godinama kralj muzike, a to je nekome sigurno smetalo. Ne zaboravite da na estradi vladaju posebni zakoni, a on je bio kralj estrade. Što će reći da je neko hteo da dođe do svoje estradne teritorije, a da mu je kralj smetao. Nisu uobičajena ovakva ubistva izazivanjem teških saobraćajnih nesreća ili udaranjem direktno u vozilo u kojem se nalazi meta. To se može okarakterisati kao jedan mafijaški potez. Ali ja mislim da niko u ovom momentu čak nije ni zainteresovan da povede neku ozbiljniju istragu o Šabanovom ubistvu. Zbog čega je to tako, ne bih znao da vam kažem.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije

Da je Šabana ubila mafija, vrlo je moguć scenario. Okolnosti pod kojima se sve to dogodilo jesu zaista čudne. Ako kažu da je sedeo na neuobičajenom mestu i ako je vozač iz drugih kola bio u alkoholisanom stanju i pod dejstvom droga i to bez vozačke dozvole, onda zaista imamo puno razloga za dodatno ispitivanje i utvrđivanje detalja istrage. Vrlo je moguć takav scenario.

Podsećamo, Šaban Šaulić preminuo je 17. februara u saobraćajki na auto-putu u Nemačkoj pri povratku iz Bilefelda, gde je imao nastup, a u njegovo vozilo se zakucao nemački državljanin turskog porekla Alsin Levent, koji je upravljao mazdom. U udesu je poginuo i Šabanov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43), a treći saputnik, pevačev kum Slobodan Stojadinović zadobio je teške povrede. Brzo su počele i spekulacije da je Levent bio plaćen da izazove sudar i da je uključen u mafijaške obračune. Legenda narodne muzike sedeo je pre nesreće na suvozačevom mestu, što prethodno nikada nije činio, a u vozilo nije sedao ukoliko bi onaj ko je za volanom bio u alkoholisanom stanju.

RepublikaFoto: Facebook
Alsin Levent

Čeka se presuda Turčinu

Turčin Alsin Levent (35), koji je 17. februara izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić, i dalje se nalazi u istražnom zatvoru. Prema poslednjim informacijama, Alsin Levent je u trenutku kada se udes dogodio bio pod dejstvom alkohola i droge.

- Tokom istrage nedvosmisleno je potvrđeno da je Alsin prilikom sudara bio pod uticajem opijata, tačnije, koristio je kanabis - rekao je državni tužilac iz Bilefelda Kristof Makel, što su preneli domaći mediji.

Levent je optužen za ubistvo iz nehata i po hitnom postupku je sproveden u istražni zatvor, a kod sebe, kako je utvrđeno, nije imao vozačku dozvolu. Prema poslednjim informacijama, javni tužilac u Nemačkoj čeka procenu brzine kretanja automobila kojim je Levent izazvao saobraćajnu nesreću na auto-putu u gradu Bilefeldu, kod isključenja za Giterslo, što će uticati na dalje donošenje odluke i presude.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading