Podli scenario Amerike: Ovo je agent CIA koji ruši vlade širom Balkana!

Autor:

Vesti

25.08.2017

09:00 >> 10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki diplomata Džes Bejli Soroševim parama realizuje plan CIA, koja zahteva da padne Srbija da bi Amerika kompletirala vlasništvo nad Balkanom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
CIA ga angažovala da kreira sukobe na Balkanu: Džes Bejli

Američki ambasador u Makedoniji Džes Bejli kreira sukobe i pravi haos na Balkanu.

Najnoviji projekat iza kojeg stoji Bejli je špijuniranje srpskih diplomata, pa čak i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog kojeg je Beograd nedavno povukao kompletno osoblje iz srpske ambasade u Skoplju.

Prema pisanju makedonskog sajta Mina report, ambasador Bejli identičan scenario, kojim je srušio vlast VMRO-DPMNE, smenio Nikolu Gruevskog i na čelo makedonske vlade postavio Zorana Zaeva, sada primenjuje na Srbiju.

- Za CIA pad Makedonije nije dovoljan. Mora da padne i Srbija da bi Amerika kompletirala vlasništvo nad Balkanom. Zato su američka "duboka država" i njihovi vazali Britanci i Nemci dali zeleno svetlo da se Skoplje pretvori u štab iz kojeg će se voditi aktivnosti čiji je cilj destabilizacija Srbije - navodi se u tekstu.

IZVOĐAČ RADOVA

Nije čudno što su Amerikanci za glavnog izvođača radova za izazivanje haosa izabrali Bejlija, čija biografija obiluje sumnjivim radnjama, kaže za Srpski telegraf glavni urednik Novog standarda Željko Cvijanović.

- Ovaj put cilj je bio da se Srbija poveže sa "ruskim faktorom" i da se optuži za organizovanje državnog udara u Makedoniji da bi se još jednom obrukala u svetu i izgubila međunarodni ugled. Treba podsetiti i da je Bejlijeva karijera ozbiljno kompromitovana tokom njegovog službovanja u Turskoj, kada je pokušao da organizuje smenu Redžepa Tajipa Erdogana. Puč koji je planirao propao je, pa Bejli nije imao kud, već je morao da spakuje kofere i napusti Tursku - objašnjava Cvijanović, koji takođe smatra da je Skoplje postalo baza CIA iz koje se kreiraju sukobi.

Glavni "pas agencije CIA", kako makedonski mediji nazivaju Bejlija, stoji i iza promene vlasti u Skoplju, demonstracija i obračuna u Sobranju, a potvrda ove teze stigla je i od vodeće američke organizacije koja se bori za transparentnost rada administracije SAD Džudikal voč.

Neredi na ulicama u Makedoniji - april 2017.

- Bejli je u saradnji sa Soroševim strukturama potrošio milione dolara državnog novca na destabilizaciju i uklanjanje vlasti Nikole Gruevskog. Državni novac "propušten" je kroz Soroševe NVO, a sve što je Bejli na tom planu radio, predstavlja kršenje Bečke konvencije i mešanje u unutrašnje stvari Makedonije - navela je ova američka organizacija.

I ALBANCI UMEŠANI

Poslanik SNS i član skupštinskog odbora za bezbednost Vladimir Đukanović dodaje za Srpski telegraf da su u celu priču umešani i Albanci.

- U kreiranje "šarenih revolucija" u Makedoniji uključeni su Amerikanci i Albanci, zahvaljujući kojima je Zaev postavljen na premijersko mesto, pa sad igra kako mu oni kažu. Nije tajna da svi makedonski političari prvo idu na raport kod američkog ambasadora, pa tek onda donose odluke, a to isto se bez svake sumnje desilo i u slučaju prisluškivanja srpskih diplomata. Džes Bejli očigledno proizvodi haos na Balkanu, gde žele da ruše legitimno izabranu vlast i postavljaju svoje ljude - zaključuje Đukanović.

Srpske diplomate u Skoplju, uskoro sednica dveju vlada

Srpske diplomate iz Ambasade Srbije u Skoplju juče su se vratile u glavni grad Makedonije. Povratak osoblja usledio je posle konsultacija sa državnim vrhom nakon što je, kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić, od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

Vraćanje osoblja usledilo je posle telefonskog razgovora Vučića i Zaeva, koji su dogovorili da se eventualne nesuglasice rešavaju dijalogom. Vučić je juče obavestio je ambasadorku Republike Makedonije Veru Jovanovsku Tipko da će premijerka Ana Brnabić uputiti poziv predsedniku makedonske vlade Zoranu Zaevu za održavanje zajedničke sednice vlada dveju zemalja do kraja godine u Beogradu.

Povratak ambasadorke Dušanke Divjak očekuje se 31. avgusta. Prethodno će se šefovi diplomatija Ivica Dačić i Nikola Dimitrov sastati u Nišu da bi započeli rešavanje otvorenih pitanja.

Bejlijev bilans
  • pokušao da sruši Erdogana, posle neuspelog puča proteran iz Turske
  • uz pomoć Soroša organizovao proteste, sukobe u Sobranju i smenu vlasti u Makedoniji
  • zajedno sa Sorošem finansirao levičarske NVO u Makedoniji
  • Zoran Zaev postao premijer zahvaljujući delovanju američkog ambasadora
  • američki NVO zahteva istragu zbog mešanja u unutrašnje stvari Makedonije

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading