22 godine od likvidacije Vlade Trefa: Marko i on zakrvili zbog žene

Autor:

Vesti

28.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ubistva biznismena Vladana Kovačevića (39) zvanog Vlada Tref prošle su 22 godine, a ni dan-danas se ne zna ko je naručilac njegove likvidacije. Ipak, u podzemlju kruže priče da ga je zbog žene namestio tadašnji najbolji prijatelj Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića!

Marko Milošević i advokat Zdenko Tomanović

Varala ga supruga

Biznismen i vlasnik lanca fri-šopova ubijen je 20. februara 1997. na ulazu u Sava centar na Novom Beogradu. Zločin koji je krajem devedesetih potresao srpsku javnost često je dovođen u vezu sa mlađim Miloševićem, međutim, sve priče ostale su na nivou spekulacija. O ovome je pričao i novosadski kontroverzni biznismen Nebojša Tubić Žabac u emisiji "Bez ustručavanja". On je Miloševića direktno označio kao nalogodavca likvidacije. Tubić je ispričao da su se Tref i Milošević družili jer su delili strast prema brzim automobilima i trkama, ali je prijateljstvo brzo puklo jer su ubrzo počeli da dele strast i prema istoj ženi. Navodno, Kovačevićeva supruga Bojana Bajrušević varala ga je sa Markom.

- Bojana Bajrušević je bila zvanično u vezi s Trefom, međutim, švalerisala se s Markom. Neko mu je rekao da je Bojana na Kopaoniku. On je otišao tamo, video njen auto i Markov auto, uzeo šlep-službu i vratio njen auto kući. Dođe kući i prebije je. Ona zovne Marka i tu dođe do svađe između njih dvojice - pričao je Žabac.

Žabac: Tref je zatekao Bojanu sa Markom i lupio mu šamar. Marko je unajmio braću Fiškal da ga ubiju

Četiri hica

Kako je naveo Tubić, priča se tu nije završila, a sam zločin su navodno izvršila braća Fiškal, Zoran i Dragan, koji su nekoliko godina kasnije i sami likvidirani u klasičnim sačekušama.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Bojana ga zaboravila

Na godišnjicu smrti Vladana Kovačevića njegovu večnu kuću na Topčiderskom groblju niko nije posetio, pa ni Bojana Bajrušević, za koju radnici na groblju kažu da je nisu videli godinama. Grob je malo zapušten, a tek s vremena na vreme dođe neko od Kovačevićevih prijatelja i zapali mu sveću.

 

 

- Vlado ode po robu u inostranstvo, na aerodromu vidi da je zaboravio pasoš, vrati se u stan i zatekne Marka i Bojanu! Nije mogao da se suzdrži i opali mu šamar! Onda je došlo to u Sava centru, braća Fiškal su odradili to ubistvo. Verovatno Marko nije mogao da pretrpi šamar - rekao je Tubić.

Marko Milošević

Prokletstvo Trefovog novca

Andrej Kovačević, sin ubijenog Vlade Trefa, poginuo je u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 2006. u 25. godini, kada je motorom naleteo na automobil. On je poginuo na slobodnom vikendu tokom izdržavanja 10-godišnje robije zbog pljačke i dvostrukog ubistva. Naime, mlađi Kovačević osuđen je na zatvor jer je sa dva saučesnika opljačkao sef firme svog oca, a tom prilikom ubili su blagajnicu i čuvara.

Podsetimo, Kovačević je brutalno ubijen ispred kancelarije svoje firme na Novom Beogradu sa četiri hica, od kojih su dva ispaljena u telo, a dva u glavu. Zanimljivo je da je na mesto zločina samo nekoliko minuta posle policije stigao upravo Marko Milošević.

 

 

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Bojana Bajrušević

Udovica ponovo pred sudom

Suđenje za šverc cigareta koji se vodi protiv Bojane Bajrušević, udovice ubijenog Kovačevića, održano je prošle nedelje u Specijalnom sudu. Bajruševićeva je nakon smrti supruga preuzela njegove poslove sa cigaretama, a krajem 2017. osuđena je na pet godina zatvora, dok su nekadašnji direktor Savezne uprave carine Mihalj Kertes, Miodrag Prailović i Predrag Jovančić oslobođeni optužbi. Ipak, Apelacioni sud je ubrzo poništio ovu presudu i naložio ponavljanje suđenja.

ČINJENICE

Bogatstvo Vlade Trefa:
Lanac fri-šopova
Auto-servisi
Rentakar agencije
Trkački tim u kojem je vozio Marko Milošević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading