Šabanov testament: Otkrivamo kome je ostavio 2,4 miliona evra

Autor: Zorica S. Radulović

Vesti

19.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić (67), koji je u nedelju u jutarnjim satima umro u Nemačkoj posle teške saobraćajne nesreće, kao da je predosetio smrt pošto je samo tri meseca pre toga iznenada odlučio da sastavi testament. Tom oporukom svu svoju imovinu, vrednu nekoliko miliona evra, ostavio je supruzi, deci i unucima.

RepublikaFoto: Promo foto
Šaban Šaulić

Kako su za Srpski telegraf ispričali neki od najbližih Šaulićevih prijatelja, kralj folka svoju poslednju volju izdiktirao je porodičnom advokatu, koji je i sastavio testament.

Vilu na Dedinju ostavio supruzi Goci, a kuću u Krčedinu unucima, uz uslov da nijedan od tih luksuznih objekata ne sme da bude prodat

- Šaban je u poslednje vreme bio prilično uznemiren, kao da je predosetio da će se nešto strašno dogoditi. Nakon što su se uselili u vilu na Dedinju, jednog jutra se probudio i zamolio Gocu da pozove porodičnog advokata. Rekao joj je da se već izvesno vreme ne oseća najbolje i da želi da sastavi testament. Ona mu je rekla da ne preteruje i da za to ima vremena, ali je, pošto je bio uporan, na kraju učinila kako je želeo.

 

 

Tri stana u Beogradu rasporedio na troje dece, ušteđevina pripala supruzi

IMOVINA OGROMNE VREDNOSTI

Vila na Dedinju 1.000.000 €

Stan na Vračaru 300.000 €

Stan na Voždovcu 300.000 €

Stan na Zvezdari 250.000 €

Kuća u Krčedinu 50.000 €

Ušteđevina najmanje 500.000 €

Ukupno 2.400.000 €

Naš sagovornik nam je ispričao još nekoliko detalja:

- Testament je sačinjen u njihovoj porodičnoj kući, u Gocinom prisustvu. U njemu je izričito naveo da supruzi ostavlja vilu vrednu milion evra, u kojoj ima doživotno pravo uživanja, nakon čega je nasleđuju deca i unuci. Pored toga, kuću u Krčedinu ostavio je unucima, dok je tri stana u Beogradu rasporedio na troje dece Mihajla, Ildu i Sanelu.

RepublikaFoto: Promo foto
Šaban Šaulić sa suprugom
NAPISAO TESTAMENT PRE TRI MESECA

Kako saznajemo, Šaban je u testamentu striktno naveo da kuća na Dedinju i imanje u Krčedinu ne mogu da budu prodati, dok deca sa stanovima mogu da rade šta žele. Pored nepokretne imovine, Šaulić je ovlastio suprugu da raspolaže ušteđevinom na računima otvorenim na njegovo ime. Prema tvrdnjama prijatelja porodice, na tim računima ima najmanje 500.000 evra i taj novac pripašće Gordani Šaulić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
marija

23.02.2019 04:32

A šta dobija Šabanov priznati vanbračni i najstariji sin Robert Šaulić, kome Gordana nije majka? On, kao direktan Šabanov potomak i naslednik, po zakonima Srbije može da obori ovaj testament, da na sudu traži i sudski dobije svoj nužni deo. To je 25 odsto od nasledja koje bi mu pripalo iz očeve zaostavštine. I to bez obzira ako ga nema u testamentu i bez obzira da li mu je otac dok je bio živ finansijski pomagao, čaki da mu je otac kuću podigao za vreme svog života, Robert Šaulić posle očeve smrti ima zakonsko pravo na nužni deo nasledja. A ako je Šaban imovinu za života prepisao (poklonio) supruzi i svojoj bračnoj deci, i ako od tog čina, po zvaničnim papirima, nije prošlo više od tri godine, Robert Šaulić može i to da poništi na sudu, da traži i dobije svoj nužni deo.