Tužna istina o Šabanovom zdravlju: Pevač i ranije imao srčanih problema, ali se retko žalio

Autor:

Vesti

18.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić (67) preminuo je u Nemačkoj od srčanog udara nakon teške saobraćajne nesreće na auto-putu nedaleko od Dortmunda.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/www.westfalen-blatt.de
Nesreća zbog koje je cela Srbija zanemela, a i Region

Tragedija se dogodila u noći između subote i nedelje, kada se Šaulić vraćao sa nastupa u poznatom klubu "Farinda" u Bilefeldu.

Na seat ibicu u kojoj su se uz Šabana, koji je bio na mestu suvozača, nalazili i njegov kum Slobodan Stojanović Bobi (sedeo pozadi) i muzičar Mirsad Kerić (bio za volanom) naleteo je otpozadi u punoj brzini nemački državljanin vozeći mazdu 6 .

Bahati Nemac za kog je samo saopšteno da se preziva Gutersloher i da ima 34 godine, kako se ispostavilo, nije imao vozačku dozvolu i bio je mortus pijan.

NIJE SE ŽALIO

Prema informacijama nemačkih medija i lekara u bolnici u koju je Šaulić prevezen sa teškim povredama, pretpostavlja se da je on umro od srčanog udara. Pevač je, inače, i ranije imao problema sa srcem i kardiovaskularnim sistemom, zbog čega je operisao trbušnu aortu 2016. godine, a zbog jakog bola u grudima hospitalizovan je u novembru prošle godine. I tokom nastupa na Kopaoniku u novogodišnjoj noći žalio se na problem.

Kako su tada govorili njegovi prijatelji, on je izbegavao da o tome priča pred članovima porodice i retko se žalio ne želeći da ih uznemirava.

Nakon stravičnog udesa na auto-putu, vatrogasci su dugo izvlačili unesrećene iz olupine automobila. Uz Šaulića, teško su povređeni i Stojanović (tri rebra i ključna kost), kao i Kerić, dok je Nemac koji je izazvao nesreću samo lakše povređen.

Tvrdio da nema nikakvih problema

Pevač Šaban Šaulić je u poslednjem intervjuu koji je dao za Srpski telegraf pričao da je sa njegovim zdravljem sve u redu.

-  Ja sam jednom pročitao da su me Hrvati sahranili i šokirao sam se. Video sam da su pisali da sam imao udes i šta sve ne. Kod nas sam čitao i da imam svakakvih zdravstvenih problema, a ja u tom momentu putujem u London - rekao je pevač pre nekoliko meseci za naš list.

Bogdan Markata, menadžer koji je organizovao nastup Šabana Šaulića u Nemačkoj, oglasio se i objasnio da je Šaulić preminuo u bolnici i da se pretpostavlja da je fatalan bio srčani udar.

- Probali su da ga povrate u život, ali nisu uspeli. Smrt se dogodila u bolnici, umro je od srčanog udara. Srce ga je izdalo. U kontaktu sam sa njegovom familijom iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvek raspoložen, nije bilo nijednog znaka da bi ovako nešto moglo da se desi. Nažalost, takva je sudbina - rekao je Markata.

RepublikaFoto: www.westfalen-blatt.de
Mesto nesreće gde je stradao Šaban Šaulić

Pijani Nemac koji se kolima zakucao u seat priveden je i zadržan u policiji. Na fotografijama sa lica mesta jasno se vidi da je njegova mazda tolikom silinom udarila u vozilo u kojem su bili Šaulić i dvojica saputnika da je seat ibica bukvalno zgužvana sve dopola. Oba automobila nakon udesa su od siline naletela na bankinu pored puta, što je dodatno otežalo situaciju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Šaban Šaulić sa najmilijima

NAJLEPŠI GLAS

Porodica Šaulić oglasila se odmah nakon što su stigle tragične vesti iz Nemačke:

- Sa velikim bolom i neizmernom tugom obaveštavamo vas da je prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najlepši glas regiona, kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme. Naša želja je da tako ostane i upamćen. Kao veliki umetnik, neponovljiv pevač, ali pre svega divan čovek. Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading