Poruka koja ledi krv u žilama: Deina majka predosetila ćerkinu nesreću

Autor:

Vesti

09.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka TV Pink Dea Đurđević (27), koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći na Dedinju, oporavlja se na Vojnomedicinskoj akademiji. Mladoj voditeljki je u udesu bila otkinuta ruka, a lekari su posle pet sati uspeli da prišiju.

RepublikaFoto: instagram.com/nensidodevski
Dea Đurđević sa majkom Nenom

Borba za oporavak i dalje traje, a lekari su optimisti i očekuju da će Đurđevićeva posle još nekoliko operacija i rehabilitacije moći ponovo da koristi ruku.

Ishod operacije

Mnogobrojne kolege, prijatelji i ljudi iz javnog života su uz Deu i pružaju joj podršku u najtežim trenucima u njenom životu. Najteže je njenoj majci Neni, koja je ishod operacije zajedno s ćerkinim dečkom novinarom Mladenom Mijatovićem iščekivala puna strepnje.

Majka mlade voditeljke kao da je naslutila tragediju. Ona je samo dan pre stravične saobraćajke na Fejsbuku objavila status koji, posle svega što se dogodilo njenoj ćerki, ledi krv u žilama.

- Strah za dete je veći nego strah za sopstveni život. I nije bitno koliko je tvom detetu godina - navela je Deina majka Nena samo 24 sata pre nego što njena ćerka umalo nije ostala bez ruke.

Prijatelji potresene Nene ispod statusa su objavili poruke podrške uz želju da se Đurđevićeva što pre oporavi.

Jezive scene pred očima

Rođak Ane T., pred čijim očima je Dea Đurđević teško povređena, kaže da je ona u šoku zbog stravičnih scena sudara.

- Stalno joj je pred očima ta slika, ali ne mogu ja da pričam umesto nje. Naravno da je uznemirena, ko ne bi bio. Svi se nadamo da će Dei biti bolje i želimo joj da se brzo i uspešno oporavi - priča rođak.

Do nesreće je došlo nakon bezazlenog čukanja pežoa kojim je upravljala voditeljka i opel vektre za čijim volanom je bila Ana T. (34). Učesnice sudara su tada izašle iz vozila kako bi se dogovorile oko materijalne štete, kada je naišao autobus kojim je upravljao Bojan J. (42), a koji je navodno zbog poledice izgubio kontrolu nad vozilom.

- Autobus je levom stranom udario u zadnju desnu stranu opel vektre, koja se od siline udarca odbila i zaustavila u suprotnoj traci, jednim delom na trotoaru, a drugim na kolovozu. Autobus je potom izleteo na trotoar, udario u zid ograde KBC "Dragiša Mišović", pa pokosio Đurđevićevu. Voditeljku je prignječio uz ogradu i vukao nekoliko metara. Nakon toga vozilo je udarilo u Dein auto, posle čega je vozač autobusa krenuo u rikverc - priča izvor Srpskog telegrafa.

Otac: Moj sin tvrdi nije kriv

Bojana J., vozača autobusa koji je pokosio voditeljku Pinka, reporteri Srpskog telegrafa nisu zatekli u porodičnoj kući u Jagnjilu kod Mladenovca. Njegov otac Milan kaže da mu je sin u šoku. 
- Došao je te večeri i rekao mi: "Nisam ja kriv. Vozio sam standardno, polako. Naišao sam na led, pritisnuo sam kočnicu, ali onda su točkovi zablokirali. Nisam mogao da izbegnem automobile". Bio je potresen, istuširao se i otišao. Rekao je da će doći za dva, tri dana - kaže Bojanov otac.

RepublikaFoto: printskrin/TV Prva
Autobus koji je otkinuo ruku voditeljki

On dodaje da Bojan više od dve godine vozi autobus, dok je pre toga godinama vozio kamion. Nikad nije imao incidente u saobraćaju niti neke prekršaje.

- Moj Bojan ne puši i ne pije. Strašno mu je to što se dogodilo toj devojci, znam ga, video sam da je potresen. Rekao mi je da mora da ide u firmu i policiju, a takođe i na VMA da se raspita o stanju voditeljke - rekao je Milan.

Uviđaj

Kako dodaje, u tom trenutku naišao je drugi gradski autobus za čijim volanom je bio Mileta A. On je na sve načine pokušavao da izbegne sudar s drugim autobusom, ali u tome nije uspeo. Od siline udarca vozilo kojim je upravljao Mileta A. je proklizalo i zakucalo se u automobil. 

Tokom uviđaja utvrđeno je da je nekoliko metara iznad mesta nesreće iz asfalta izvirala voda, koja se slivala niz ulicu i zbog koje je došlo do stvaranja poledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading