OTKRIVAMO: Krunski dokaz protiv Zorana nađen u Jeleninoj kosi

Autor:

Vesti

30.01.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Zorana Marjanovića (40) uskoro bi po treći put trebalo da bude podignuta optužnica zbog sumnje da je brutalno ubio suprugu Jelenu Marjanović (33), pevačicu "Granda", na nasipu u Borči. Kako Srpski telegraf saznaje, nakon što je nova tužiteljka Jelena Biorčević preuzela slučaj "Marjanović", otkriven je krunski dokaz, koji potvrđuje da je Zoran u trenutku Jelenine smrti bio pored nje!

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Spisi predmeta

Prema rečima našeg izvora iz istrage, dodatnim analizama utvrđeno je da se blato iz kose ubijene pevačice poklapa s onim koje je posle zločina pronađeno na pantalonama njenog supruga.

- Nakon što je Jelenino telo pronađeno u kanalu, Marjanovićeva je ošišana prilikom obdukcije. Međutim, tek godinu dana kasnije stigao je zahtev da se ispitaju tragovi koji su pronađeni u kosi. Taj nalaz je ubrzo završen, a poređenjem s tragovima nađenim na Marjanovićevoj garderobi utvrđeno je da je reč o blatu istog sastava - kaže naš sagovornik.

Foto: Srpski telegraf

Optužnica na dopuni

Protiv Zorana Marjanovića je 9. februara 2018. bila podignuta optužnica zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu. Međutim, optužnica je dosad više puta vraćana na dopunu istrage. Apelacioni sud je 8. oktobra prošle godine usvojio žalbe Marjanovićevih advokata i zatražio od Višeg suda da naloži hitnu dopunu istrage brutalnog zločina u Borči.

Kako dodaje, iako je analiza na vreme završena, taj dokaz iz nekog razloga nije bio uvršten u spise predmeta, zbog čega se nije našao ni u optužnici koja je protiv Marjanovića dosad dvaput podizana, pa vraćana na dopunu istrage.

Foto: Srpski telegraf

Iako je nalaz odavno završen, on iz nekog razloga dosad nije bio uvršten u dokaze

- Blato iz Jelenine kose je ključni dokaz, koji će se naći u novoj optužnici, koja bi uskoro trebalo da bude podignuta i s kojom će se izaći i pred sud - priča izvor Srpskog telegrafa.

ČINJENICE
Novi zahtevi u istrazi
saslušanje male Jane (7), Zoranove i Jelenine ćerke
prostorno-vremensko veštačenje snimaka s kuće porodice Jahović u Crvenki
veštačenje mobilnog telefona bicikliste Milana R.
analiza krvi pronađene na zadnjem sedištu Zoranovog mercedesa
utvrditi čiji je DNK nađen na ogrebotini na Marjanovićevoj ruci

Prema njegovim rečima, novi dokaz u istrazi ruši alibi Zorana Marjanovića, koji je na saslušanju sve vreme ponavljao i naglašavao da nije silazio s nasipa do kanala u kojem je nađen leš njegove supruge.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Tužiteljka juri i Čabu

Jelena Biorčević nova je tužiteljka u slučaju ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović. Biorčevićeva ima dugogodišnje iskustvo u tužilačkom poslu, a radila je u slučajevima najtežih zločina u Beogradu.

- Kad je reč o ubistvima koja su se dogodila u skorije vreme, Biorčevićeva je u postupku koji se vodi protiv Subotičanina Čabe Dera (38), plaćenog ubice koji se tereti da je 5. januara ove godine likvidirao Nebojšu Markovića (37) na Banovom brdu. Čaba je u bekstvu i za njim se traga, a iza rešetaka se našao Alen Cigler (40), koji se sumnjiči da je druga iz detinjstva dovezao i odvezao s mesta zločina - priča naš sagovornik blizak tužiteljki.

Trčala na nasipu

- Tog dana smo bili zajedno na početku nasipa. Jelena je otišla da trči, a ja sam ostao s ćerkom Janom. Nekih 15-20 minuta kasnije dete i ja smo se takođe popeli na nasip i krenuli u laganu šetnju, kako smo inače radili, jer Jelena i ranije istrči do druge rampe i vrati se, tako da se susretnemo. Nije tačno da smo ijednog trenutka Jana i ja sišli s tog nasipa. Nismo se razdvajali i konstantno smo bili na nasipu. Ponovo moram da vam kažem da se ja nijednog trenutka nisam odvajao od ćerke i da nisam silazio s nasipa. Dete može o tome da posvedoči - rekao je Marjanović u tužilaštvu nakon hapšenja 15. septembra 2017.

Novi dokaz ruši alibi Marjanovića, koji je tvrdio da nijednog trenutka nije sišao s nasipa do kanala

ČINJENICE
Hronologija zločina
2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović
3. APRIL 2016. njeno telo nađeno u kanalu u Borči
15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen Zoran Marjanović
9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Marjanovića
20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu
27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica
12. JUL 2018. Zoran pušten da se brani sa slobode
9. AVGUST 2018. potvrđena dopunjena optužnica
8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud vratio optužnicu na dopunu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Seka

30.01.2019 12:01

Znaci, bice izbora!

Valentina

30.01.2019 13:12

Da li će biti pravde za tu nesrećnu ženu?Vreme je više da se taj monstrum uhapsi!Bruka i sramota šta se radi sa tom napaćenom ženom.