Mira i Sloba hteli da se ubiju! Isplivala najmračnija tajna Miloševića

Autor:

Vesti

24.01.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mira Marković htela je da sa suprugom Slobodanom Miloševićem zajedno skonča u bunkeru! Naime, nekadašnja prva dama nije mogla da prihvati činjenicu da je Milošević gubitnik izbora u septembru 2000, pa je na takvu sumanutu ideju došla podstaknuta tragičnim završetkom velike ljubavi između Adolfa Hitlera i Eve Braun.

Slodoban Milošević i Mira Marković

- Nju je ova misao opsedala jer je bila svesnija od njega da mu se ljulja presto. On je bio ubeđen da pobeđuje, ali ga je plašila pomisao da bi digao ruku na sebe, kao što je to učinio njegov otac. Iako je bila komunista i izraziti antifašista, idealizovala je bolesnu ljubav koju su imali Eva i Adolf, smatrajući je jednako fatalnom kao što je bila njena i Slobina - navodi izvor blizak paru Milošević-Marković.

MUČAN PORAZ

Naš sagovornik ističe da je Markovićeva nameravala da oboma prekrati muke na jednom tajnovitom mestu izvan Beograda.

- Slično Evi, koja je sa Adolfom provodila zajedno u bunkeru dane posle okupacije Berlina, gde su i skončali, tako je i Mira htela da to bude bunker. Setila se da ima jedan dobro skriveni, u Boru, pa je pala odluka na njega, međutim, do toga nikada nije došlo - nastavlja naš izvor.

 

 

Izgužvane pantalone

O specifičnom odnosu Slobe i Mire govori i jedan detalj koji nam je ispričao Božidar Spasić.

- U Predsedništvu sam jednom sedeo u društvu tadašnjeg ministra policije Radmila Bogdanovića, a bio je prisutan i Milošević. Radmilo se otvoreno žalio na odnos koji Mira ima prema Slobodanu, a onda ga naterao da nam pokaže koliko su mu izgužvane pantalone između nogu. Bogdanović nam onda reče: "Evo, gledajte, ona njemu nikad nijednu stvar nije ispeglala otkad su u braku, a svaku kućnu pomoćnicu koju prime u vilu ona otera posle tri dana nezadovoljna uslugom" - prepričao je Spasić.

Marija ispalila pet metaka

Miloševićeva ćerka Marija pucala je u vazduh u rezidenciji u Užičkoj 11, izrevoltirana što tadašnja vlast isporučuje njenog oca Hagu i pored obećanja da to neće uraditi.

RepublikaFoto: youtube.com/ Azra Redžić Radulović
Marija Milošević

Ona se pred istražnim sudijom branila rečima da dva dana uoči očevog hapšenja nije ništa jela, a da je to veče popila litar konjaka kada je na TV ekranu videla maskirana lica koja su htela da otmu njenog oca i da je onda izvadila pištolj, pa u znak protesta ispalila pet metaka u vazduh.

Na Miloševićevom letu za Hag

Nekadašnji istražitelj Haškog tribunala Kevin Kurtis ispričao je kako je tekao sudbonosni let iz Beograda na Vidovdan 2001, kada je Milošević izručen Hagu. Kurtis je u razgovoru za HRT rekao da su Miloševića na aerodromu čekala tri helikoptera.

Slobodan Milošević u Hagu

- Videlo se da je šokiran. Nikad nije mislio da će se to dogoditi. Rekao sam mu ko sam i da ću mu pročitati optužnicu. Odbio je da govori engleski, ali, srećom, imao sam prevodioca. Pitao je gde idemo, na šta sam odgovorio "u Hag" - prisetio se Kurtis.

Obezbeđenje je, prema priči istražitelja, pretreslo Miloševića, što mu se nimalo nije dopalo.

- Tokom leta je najčešće samo gledao kroz prozor. Ostavljao je utisak kao da misli da poslednji put gleda taj prizor. Kad je izišao iz helikoptera, izvadio je peškirić iz džepa i očistio cipele - prepričava detalje Kurtis.

Miloševićev advokat i blizak porodični prijatelj Toma Fila tvrdi da je Mira Slobodana nagovorila da ni u kom slučaju ne prizna izborne rezultate.

- Kad je izgubio izbore, on je dao nalog svima da priznaju poraz, ali ga je ona ipak nagovorila da to ne radi. I tako je i bilo. Međutim, kasnije su stvari išle ka tome da je morao da prizna pobedu DOS. Ona je imala svakakve ideje, pa je bilo i sumanutih. Takve misli oni su razmenjivali isključivo vikendom, jer jedino subotom i nedeljom nisu dozvoljavali da ih bilo ko uznemirava tekućim problemima - objašnjava Fila.

Fila: Takve misli su razmenjivali vikendom, nisu dozvoljavali da ih tada bilo ko uznemirava

PO ČAUŠESKU MODELU

Sumanutu ideju da samoubistvom završi Miloševićev i svoj život kako on nikada ne bi postao gubitnik, bar deklarativno, potvrđuje nam nekadašnji pripadnik Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Za Srpski telegraf rekao je da je ovaj bračni par bio pandan rumunskom paru Čaušesku.

- Imala je ideju o zajedničkom tragičnom kraju jer je pre svega patila zbog svoje tužne sudbine i detinjstva, koje nije bilo nimalo srećno. S obzirom na te okolnosti, ta ideja je u njoj sve više rasla, a kulminirala u danima potpunog kraha vlasti. Misao da zajedno okončaju ovaj život bila je vođena da bi u istoriji ostali upamćeni kao pobednici, a njihova smrt da postane legenda. Nažalost, on je završio tako kako jeste, a ona je još živa i mašta da se vrati u Srbiju - navodi Spasić.

MOJ STAV

Nikola Šainović

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije

Preuveličava se uloga Mire Marković u političkim odlukama koje je donosio Slobodan Milošević, što naravno ne znači da njihovim bračnim i porodičnim životom nije upravljala ona, ali nas dvojica o privatnim stvarima nikada nismo diskutovali

On kaže da je Mira iznad svega mrzela poraze.

- Nije mogla da podnese da će muža ikada videti kao gubitnika. Neke njene lucidne ideje on je lako prihvatao, ali ovo nije mogao, čak iako je ona sve isplanirala. Njemu se otac ubio i to je bilo dovoljno da je odvrati od te namere i prihvati izborni poraz - dodaje Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading