MIŠKOVIĆ PODMETNUO POŽAR U FABRICI?

Autor:

Vesti

09.08.2017

07:43 >> 06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija istražuje da li je nedavni požar u "Fabrici hartije Beograd", u kojem su poginule dve osobe, namerno izazvan, saznaje Srpski telegraf. Istraga bi trebalo da pokaže koliko su opravdane sumnje da su pozadina tragičnog događaja krupni interesi pojedinih tajkuna i želja da se što jeftinije dođe do prostora za izgradnju stambeno-poslovnog prostora u tom delu Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković osuđen na pet godina

Kako je utvrđeno odmah posle požara, postoji nekoliko okolnosti koje pobuđuju sumnju da se radi o slučajnom incidentu. Naime, vlasništvo nad "Fabrikom hartije Beograd" ima kiparska ofšor kompanija "Kapa star limitid". Direktor te kompanije je Nebojša Šaranović, bivši saradnik Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga". Ta činjenica odmah je upala u oko policijskim operativcima, kao i to što je upravo Mišković u medijima pominjan kao vlasnik te kiparske firme. Da li je u međuvremenu Šaranović postao vlasnik "Kapa star limitida" ili su njegovi i Miškovićevi interesi još zajednički, kao što je bilo u ranijem periodu, pokazaće istraga.

VELIKI NOVAC U IGRI

Policija je konstatovala i da je celokupna imovina "Fabrike hartije Beograd" bila osigurana, tako da će vlasnicima šteta biti nadoknađena, što je takođe bio jedan od indikatora da se istraga obavezno proširi.

Dodatnu sumnju da iza požara stoje neki skriveni motivi podgrejala je juče i državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja se, gostujući na TV Pink, dotakla i ove teme, pominjući poslovnu povezanost Miškovića i Šaranovića. Objasnila je i zašto je zemljište na Adi Huji toliko zanimljivo:

- Na tom području Ade Huje, s obzirom na to da je prošle godine usvojen plan generalne regulacije, u toku je izrada plana detaljne regulacije. Po tom planu indeksi izgrađenosti će biti jako visoki, od tri do četiri, što znači da će na jednom hektaru moći da se izgradi 30.000-40.000 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora. Pošto je to područje veoma blizu centra grada i reke, mislim da će cene biti veoma visoke - objasnila je Hrkalovićeva i dodala da puno košta kada neko hoće da sruši neki objekat da bi posle tu gradio.

NISU ZVALI NA VREME

Hrkalovićeva nije želela da ulazi u detalje istrage, ali je konstatovala da je MUP podneo krivične prijave za neblagovremeno obaveštavanje Sektora za vanredne situacije o požaru i istakla da je taj sektor svoj posao od početka do kraja odradio kako treba.

- Istraga na osnovu četiri podnete krivične prijave za nestručno gašenje požara i za neblagovremeno obaveštavanje će u narednom periodu pokazati da li je ovde osim nemara bilo i neke namere. Možda je ovo prevelika slučajnost, ja nisam čovek koji veruje u slučajnosti - zaključila je Hrkalovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading