Otkriven doušnik "škaljaraca"! Uhapšeni šef policije davao vođama mafije adrese za likvidacije!

Autor:

Vesti

13.12.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Jović (46), zamenik načelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte Policijske uprave Beograd, koji je uhapšen zbog sumnje da je odavao poverljive podatke o građanima i uticao da se obustavi potraga za osumnjičenim za nasilje u porodici, bio je glavna krtica u policiji kriminalne grupe Luke Bojovića i ozloglašenog crnogorskog "škaljarskog klana"!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Sabotirao akcije

Kako Srpski telegraf saznaje, sumnja se da je Jović odavao poverljive informacije ovim kriminalnim grupama.

- Prema operativnim podacima, Jović je bio u stalnom kontaktu sa pripadnicima Bojovićeve grupe i "škaljarcima". Dojavljivao im je razne informacije koje je saznavao zahvaljujući svom radnom mestu, na osnovu kojih su uspevali da izbegnu hapšenja i čime je zapravo sabotirao akcije svojih kolega iz policije - priča naš izvor iz istrage.

 

 

Prema njegovim rečima, Jović je, osim toga, ulazio u sistem evidencije MUP i ozloglašenim kriminalcima odavao razne poverljive podatke, kao što su adrese građana.

- Može se samo naslutiti za šta su te informacije bile potrebne članovima kriminalnih klanova - kaže naš sagovornik.

Sve mutne radnje policajca

Štitio nasilnika koji je tukao ženu
 

Zamenik načelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte tereti se i da je 1. novembra ove godine od Bojana M. (36), kolege iz Policijske stanice Zvezdara, zahtevao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti kad je reč o Siniši J., osumnjičenom da je pretukao suprugu.

Za nasilnikom je inače bila raspisana potraga, ali je zamenik načelnika zatražio da se obustavi postupak u tom slučaju, što je Bojan M., protiv kojeg je podneta prijava zbog zloupotrebe položaja, i uradio.

Saslušavao Uroša Mišića

Dejan Jović je u junu 2009. svedočio na suđenju Urošu Mišiću, koji se teretio da je bakljom napao žandarma Nebojšu Trajkovića tokom utakmice na Marakani.

 

 

Mišić je tad tvrdio da su ga inspektori tukli i šutirali uoči saslušanja u policiji, zbog čega je bio i na VMA. Međutim, Jović je negirao da su on i njegove kolege prebile Mišića.

Potpisao, pa porekao

Jović se u sudu pojavio i u aprilu 2016, kad je svedočio u slučaju smrti Francuza Brisa Tatona, navijača Tuluza koji je brutalno pretučen u septembru 2009. na Obilićevom vencu. Sporno je bilo to što je u izveštaju koji je Jović potpisao s trojicom kolega pisalo da je odmah nakon pada Tatona saslušan Đorđe Prelić, a on je na suđenju tvrdio da Prelića uopšte nisu saslušavali.

Kako dodaje, ovaj policajac je pokušavao da zametne tragove i izbegne hapšenje, ali bezuspešno.

- Dostavljanje podataka odvijalo se preko cele mreže "prijatelja mog prijatelja", ali se zameniku načelnika ipak ušlo u trag. Kako je dosad utvrđeno, Jović je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana - objašnjava naš izvor.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

 Izvor: Jović išao na Svetsko prvenstvo u fudbalu s članovima šabačke kriminalne grupe, s kojima se i slikao

S krimosima na prvenstvo

Prema njegovim rečima, Jović je po sumnjivim kontaktima bio poznat još na početku karijere u policijskoj stanici Voždovac, kada se govorilo da je bio u dosluhu sa pripadnicima "voždovačkog klana".
- Ove godine je na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiju išao sa pripadnicima šabačke krimi-grupe Robertom i Đorđem Mihailovićem i Zoranom Anđelićem, sa kojima se čak i fotografisao. Pitanje je i od kada datiraju ove veze s obzirom na to da je Robert bivši policajac s Voždovca, koji je zbog zloupotreba devedesetih godina izbačen iz policije. Šabačka grupa je poznata po trgovini narkoticima i sad zamislite kakav je policajac koji ide na putovanja sa kriminalcima tog kova - kaže naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

13.12.2018 12:41

"Sumnijv još na početku policijske karijere", a dogurao do mesta zamenika načelnika policije ????? Pa ti sada imaj poverenja u polociju.