(VIDEO) Ekskluzivno! Ovo je Slobin zabranjeni intervju!

Autor:

Vesti

20.11.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisam hteo da šaljem mladiće iz Srbije da ginu, a da Srbi iz Krajine beže, poručio je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević u do sada neobjavljivanom govoru, zabranjenom intervjuu koji je dao 12. decembra 2000. godine, svega dva meseca od uspostavljanja petooktobarske vlasti.

Slobodan Milošević

Milošević je govorio ekskluzivno za tada popularnu televiziju Palma i bilo je to, praktično, njegovo poslednje pravo obraćanje javnosti pre nego što je kasnije uhapšen. Ipak, razgovor tada već bivšeg predsednika sa novinarom Mikijem Vujovićem bio je zabranjen i svetlost dana je ugledao tek nedavno.

Sloba je, između ostalog, ispričao šta se zaista događalo tog 5. avgusta 1995, kada je kolona krajiških Srba krenula u Srbiju suočena sa hrvatskom "Olujom". Na pitanje da li je tačno da je on lično tražio da se brani Republika Srpska Krajina i insistirao na toj odbrani, Milošević je objasnio kako se sve zaista odigralo.

- Ja sam se zalagao da se Krajina brani jer sam procenio da, koliko god odbranili, u pregovaračkoj poziciji koju smo morali time da ostvarimo, došli bismo do boljeg rešenja. Čak im je (Srbima, prim. aut.) takva poruka i poslata, nije bilo ni jednog jedinog poteza odbrane, a posle smo gledali kako hrvatski general džipom se vozi pola sata kroz ogromna skladišta vojne opreme koju su imali na raspolaganju da brane RSK, a onda su zamerili da smo to mi učinili - rekao je Milošević.

On je u ovom intervjuu naveo kako je neimenovanoj grupi političara poručio da neće da šalje u rat decu iz Srbije dok njihovi zemljaci beže s kućnih pragova.

- Ja sam tada rekao grupi političara: "Vi nećete da branite RSK ni pola sata, a od mene tražite da odavde pošaljem decu da ginu za odbranu vaših kućnih pragova, sa kojih ste pobegli glavom bez obzira". Takvu odluku ja nisam hteo da donesem. Mi smo mogli da odemo da im pomognemo, ali ne da umesto njih branimo RSK. I ne bi bilo ni pravedno da neki mladić koji je primio izbeglice iz RSK i one koji su pobegli glavom bez obzira pred ustaškim napadima ide tamo da gine dok oni ovde samo vode politiku i objašnjavaju kako je to naša sveta dužnost. Sveta je dužnost svakog patriote i svakog Srbina bila da se brani, a ne samo ovih Srba iz Srbije, koji su učinili sve za odbranu srpskih interesa - poručio je Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje1953

20.11.2018 14:25

zasto nista ne verujem ovom coveku I ko je tad mogo da zabrani njegov intarvju