(VIDEO) Palma pokorio Egipat: "Cvetak zanovetak" se orio pustinjom!

Autor: novosti.rs

Vesti

18.11.2018

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trećeg dana posete Dragana Markovića Palme Egiptu, delegacija je posetila beduinsko selo Hamata u pustinji južno od mesta Marsa Alam.

RepublikaFoto: facebook.com/ Dragan Marković Palma
Dragan Marković Palma u Egiptu

Domaćin srpske delegacije general Ahmed Abdalah organizovao je posetu beduinskom naselju gde je Dragan Marković Palma, i delegacija koju predvodi, srdačno dočekana od velikog broja beduina. 

Domaćini su prikazali svoj tradicionalni ples sa mačevima, muziku, način života način ishrane. Beduini su inače veoma dosledni svojoj tradiciji i kulturi. Žive i rade na način kako su radili vekovima unazad. Bave se stočarstvom, gajenjem kamila i koza.

RepublikaFoto: facebook.com/ Dragan Marković Palma

Žive u šatorima raštrkani po pustinjskim prostranstvima. Ova beduinska zajednica ima 280 mališana, koji su se neprestano vrzmali oko Palme i sedeli mu u krilu. Marković je otplesao tradicionalni ples sa domaćinima, rado čuo njihovu tradicionalnu muziku, ali je uspeo da ih nauči melodiji pesme "Cvetak zanovetak" Svetlane Cece Ražnatović. 

Zauzvrat beduini su skandirali generalu Abdalahu i Draganu Markoviću Palmi. Tokom posete, najveći šator u centru ovog sela poneo je ime - Palma, u čast predsednika Jedinstvene Srbije.

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading