U Beogradu promovisano delo o srpskom generalu koje je objavljeno u Moskvi: Ruska knjiga o Ratku Mladiću

Autor: I. Ž.

Vesti

16.11.2018

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Knjiga "General Mladić - Poslednja bitka", koju je pripremio i objavio u Moskvi Ruski društveni komitet za zaštitu generala Ratka Mladića, promovisana je u Beogradu, a govori, kako su istakli autori, o velikom vojskovođi, visokom profesionalcu i časnom oficiru koji je branio svoj narod.

Ratko Mladić

Prema rečima istoričarke Jelene Guskove, ta knjiga je dokument, a u njoj su prvi put predstavljene uspomene Mladića, koje još nigde nisu objavljene, poput oslobođenja Kijeva juna 1991, razgovora sa Dobricom Ćosićem 1993, pregovora u Ženevi 1993, kao i ličnu istoriju hapšenja 2011. Predstavljen je i stav ministarstva spoljnih poslova Rusije, koja je pokušala da organizuje lečenje Mladića u Moskvi. O Mladiću su govorili i Pavel Sergejevič Dorohin, poslanik u ruskoj Dumi, Ljiljana Bulatović, novinar i publicista, general u penziji Petar Škrbić i sin generala Mladića Darko Mladić.

 

Mladić uživo: Ljubi vas deda

General Mladić juče se telefonski uključio u jutarnji program TV Hepi, pozdravio goste u studiju, među kojima je bio i lider SRS Vojislav Šešelj.

- Ljubi vas deda Ratko - poručio je on.

Zbog javljanja u program, Tribunal u Hagu otvorio je istragu. Kako je za BIRN izjavila Helena Egelston, istražuje se kako je došlo do uključenja i jesu li prekršena pravila Tribunala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading