Afera "Oranice"! Ko štiti tajkuna: Vrbaški se hvali da je jači od države?!

Autor: D. S. - E. S. T.

Vesti

16.11.2018

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni biznismen iz Vrbasa Vladimir Vrbaški misli da je jači od države. Vlasnik firme "Best seed producer", koja je uzurpirala državnu zemlju Graničara iz Gakova, možda bi i uspeo u svom planu da posluje nelegalno do mile volje da ga Srpski telegraf u toj nameri nije osujetio.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vrbaški

Naime, naš list već danima piše o aferi "Oranice", koja je pokazala da je Ministarstvo poljoprivrede pre čak tri godine podnelo izveštaj u kojem se navodi da je državno zemljište obrađivano bez ugovora o zakupu sa Ministarstvom poljoprivrede.

JAKA ZALEĐINA

U izveštaju stoji i da je deo tog zemljišta koristilo preduzeće u stečaju, "Graničar", koje je imalo usmeni dogovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmom "Best seed producer". Ovo ministarstvo, kako nam je rečeno, podnelo je prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

 

 

Ipak, ni tri godine kasnije, ovaj slučaj nije dobio pravi epilog, već je somborsko tužilaštvo donelo odluku da ne postoji osnovana sumnja da ima elemenata krivičnog dela. Zato se i postavlja pitanje ko štiti Vladimira Vrbaškog, tajkuna kog su radnici "Graničara" nazvali "nekim čije ime ne žele da spominju, jer ima jaku zaleđinu".

Pobegao u Majami

Čim je postao svestan činjenice da se srpska javnost konačno upoznala sa svim njegovim malverzacijama, Vrbaški je brže-bolje napustio Srbiju. Od pre nekoliko dana, Vrbaški se, kako saznajemo, nalazi u Majamiju, američkom gradu gde već nekoliko godina ima kuću.

"DA SE NE IGRAMO"

Da je moćan, te da mu niko ne može ništa, Vrbaški je preko raznih posrednika suptilno poručio i redakciji Srpskog telegrafa, ukazujući nam "da nemamo pojma na koga smo udarili" i da se "sve ovo neće tek tako završiti". Vrbaški nam preko svojih ljudi poručuje i da je "među najjačim ljudima u Vojvodini", među onima sa kojima se "ne treba igrati". Inače, naš list ni juče, kao i prethodnih dana, nije dobio odgovore na pitanja postavljena Vrbaškom preko firme "Best seed producer". NASTAVIĆE SE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading