Uspešna saradnja tužilaštava Srbije i Nemačke

Autor: Republika

Vesti

13.11.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku posete saveznom državnom tužilaštvu i glavnim tužilaštvima najvećih nemačkih pokrajina, republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, je danas 13. novembra 2018. godine, održala sastanak sa generalnim javnim tužiocem Savezne pokrajine Bavarija, Tomasom Janovskim.

RepublikaFoto: Promo foto
Zagorka Dolovac i Tomas Janovski

Tokom sastanak je potvrđena odlična saradnja između glavnih tužilaštava Srbije i Nemačke, posebno u oblasti visokotehnološkog kriminala, imajući u vidu da je Glavno tužilaštvo u Bambergu, nadležno za ova krivična dela na teritoriji Bavarije, i koje predsedava Savetom svih glavnih tužilaca Savezne republike Nemačke, za borbu protiv visokotehnološkog kriminala. 

Zajednički je konstatovano da je tzv. "sajber" kriminal prerastao u jedan od dominantnih oblika kriminala u našim zemljama i u svetu, te da Srbija i Nemačka trebaju da sa unapređenjem resursa i angažovanjem svih specijalizovanih tužilaštava i policije suprotstave ovoj pojave. 

Takođe je istaknut i značaj i iskustvo koje Republičko javno tužilaštvo i nadležno specijalizovano tužilaštvo Srbije, za visokotehnološki kriminal, pokazuju i ulažu u radu sa nemačkim kolegama na zajedničkim akcijama, koje su u toku i koje su prepoznate kao izuzetno uspešne ne samo u saradnji tužilaštava naše dve zemlje, već i na nivou Evropske Unije.  

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading