Zagorka Dolovac u poseti Nemačkoj: Prvi sastanak sa Saveznim državnim tužiocem

Autor: Republika

Vesti

12.11.2018

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Repubički javni tužilac Zagorka Dolovac započela je danas posetu Saveznom državnom tužilaštvu Savezne Republike Nemačkei pokrajinskim tužilaštvima najvećih nemačkih pokrajina, posetom sedištu Saveznog državnog tužilaštva Nemačke u gradu Karslrueu, zajedno sa delegacijom Repubičkog javnog tužilaštva.

RepublikaFoto: Republika
Dolovac i Franko

Tokom prvog sastanka sa Saveznim državnim tužiocem Nemačke, gospodinom Peterom Frankom, republički javni tužilac je podvukla značaj saradnje koje su do sada ostvarila vrhovna državna tužilaštva Srbije i Nemačke kao i bitne rezultate koji su postignuti na osnovu izuzetnog nivoa zajedničkog rada i međusobnog profesionalnog uvažavanja koje su pokazali tužioci Srbije i Nemačke.

Rezultati ove saradnje su posebno zabaleženi u oblastima borbe protiv bitnih oblika međunarodnog kriminala kao što je trgovina narkoticima, teškog imovinskog kriminala, pranja novca, terorizma i visokotehnološkog kriminala.

Dolovac i Franke potvrdili su spremnost za nastavak i unapređenje uspešne saradnje podvlačeći značaj zajedničkog tužilačkog rada u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa za krivičnopravnu bezbednost naše dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading