Vesić: Projekti Grada Beograda nisu stihijski, već planski

Autor: Republika

Vesti

07.11.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekti Grada Beograda nisu stihijski, već vrlo planski i oni treba da Beograd spuste na reke, da delove grada saobraćajno povežu, prošire pešačku zonu, obezbede da ekološki vid transporta bude na prvom mestu i da kao krajnji cilj omoguće da komfor građana bude veći, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić

- Ukupna vrednost infrastrukturnih projekata iznosi više od 13,5 milijardi evra, što je veoma ambiciozno. Veliki deo beogradskih projekata su nacionalni projekti i prevazilaze značaj Beograda zbog čega se oni rade zajedno sa državom - rekao je Vesić u Jugoslovenskoj kinoteci, gde je u okviru konferencije "Beograd i Beč - razvoj gradova kroz dijalog" održao prezentaciju "Investicioni i infrastrukturni projekti".

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Veliki gradovi ne mogu da se razvijaju bez velikih projekata, rekao je Vesić i naveo najznačajnije beogradske projekte, među kojima su "Beograd na vodi", "Blok 18", "Makiško polje", "Luka Beograd"... Istakao je da je najveći i najvažniji projekat izgradnja metroa, ali da su tu i novi mostovi, obilaznica oko Beograda... 

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Zamenik gradonačelnika je podsetio i na najavljene rekonstrukcije saobraćajnica, predstojeće uređenje deponije u Vinči, ulaganja u kanalizaciju i izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda.

Konferencija "Beograd i Beč - razvoj gradova kroz dijalog" se održava u okviru manifestacije "Dani Beča". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading