Paranoja u opoziciji! Optužuju jedni druge za izdaju: Balkanski špijuni!

Autor:

Vesti

01.11.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paranoja se uvukla u redove opozicije, čiji se lideri ponašaju kao čuveni Ilija Čvorović i njegov brat Đura u kultnom filmu "Balkanski špijun". Opozicioni lideri, naime, jedni druge optužuju da rade za vlast, a istraga o tome ko je izdajnik više se i ne krije od javnosti.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Savez za Srbiju

TRAŽE OBJAŠNJENJE

Sumnjivo lice broj jedan od juče je lider Dveri i jedan od čelnika Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović. Njega je predsednik SDS Boris Tadić, koji se odnedavno naglo zbližio sa Đilasom, preko svoje savetnice za medije Marine Komad javno optužio da je lažni opozicionar.

- Kad god se opozicija pobuni što je nema na javnom servisu, na RTS bude pozvan Boško Obradović. I to uglavnom u paketu sa Šešeljem. I gotovo uvek samo Obradović. Zanimljivo... - napisala je ona na Tviteru.

Na to se nadovezao Kenan Hajdarević iz LDP.

DSS otkačio Đilasa

Demokratska stranka Srbije, po svemu sudeći, definitivno je odbila da postane deo Saveza za Srbiju. Većinom glasova Predsedništvo DSS odlučilo je da se ne priključuje Đilasu, Jeremiću i njihovoj ekipi.

- Na RTS u "Upitniku" učesnici iz vlasti SNS i SPS, kao i lažna opozicija Šešelj i Boško Obradović.

Hajdarević je potom i ceo Đilasov savez podsetio na šurovanje sa vlastima.

Jelena Vukoičić: Bilo je očekivano da će imati problema sa ostalima u savezu jer su njihove politike fundamentalno različite

- Bolje pozvati članove SZS da nam objasne kako je biti na izbornoj listi SNS pre dve godine ili kako je biti poslanik koji je glasao za sve Vučićeve vlade ili lidera saveza da nam objasni kako je dao kvorum da SNS usvoji budžet 2013. godine - napisao je on.

 

 

DODATNO RAZARANJE

Sve ovo, smatraju stručnjaci, samo dodatno uništava već maltene nepostojeću opoziciju.

- Svaka vrsta uzajamnog sumnjičenja je hiperdestruktivna po ionako slabu opoziciju - kategoričan je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić: Ne mogu da nađu ni dva čoveka da kandiduju, zbog toga neće na izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je juče da opozicija najavljuje da neće učestvovati na lokalnim izborima u decembru nigde, osim u Lučanima, zato što nemaju koga da kandiduju.

- Neće da izađu na izbore. Evo, sad ću da vam kažem zašto su im u Lučanima izbori ispravni, a u Kuli, Kladovu i Doljevcu, ostale tri opštine, nisu. Tamo bi dobili 30 odsto, a na drugim mestima nemaju koga da kandiduju. Meni je svejedno da li će da učestvuju ili ne, baš me briga. Mi ćemo ljudima pokazati šta smo uradili. Biće neizvesno, a opozicija smatra da u Lučanima može da pobedi jer je blizu Čačak, pa misle da su mnogo jaki - poručio je Vučić, dodajući da ne mogu ni dva čoveka da nađu da ih kandiduju, pa su im zato izbori nelegalni.

SNS je juče prvi predao listu za izbore u Lučanima.

Politikolog Jelena Vukoičić ističe da ovi konflikti nisu čudni jer grupu ljudi u SZS jedino objedinjuju nesposobnost da ostvare neki zapaženiji rezultat na izborima, mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću i želja da sklone SNS sa vlasti.

Stanković: Svako uzajamno sumnjičenje je hiperdestruktivno po ionako slabu opoziciju

- A što se tiče Obradovića i Dveri, bilo je očekivano da će imati problema sa ostalima u savezu jer su njihove politike fundamentalno različite i zaista je teško očekivati da tako različite političare nešto može da ujedini, bez obzira na to koliko i jedni i drugi mrze vlast - napominje ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading