Premijerka sa Lukašenkom: Srbija zahvalna Belorusiji na podršci

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2018

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Minsku sa predsednikom i premijerom Republike Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i Sergejom Rumasom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko i Ana Brnabić

Na bilateralnom sastanku sa predsednikom Lukašenkom zaključeno je da su odnosi Srbije i Belorusije prijateljski i bez otvorenih pitanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predsednica Vlade uručila je predsedniku Lukašenku pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Vučićevo pismo

U pismu se predsednik Vučić zahvaljuje predsedniku Lukašenku na prijateljskom odnosu Belorusije prema Srbiji, kao i na poštovanju i razumevanju u rešavanju kosovskog pitanja. 


- Neprocenjiva je pomoć Belorusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije - navodi se između ostalog u pismu predsednika Vučića, koji je ponovio poziv predsedniku Lukašenku da poseti Srbiju.

Sastanak sa predsednikom Lukašenkom bio je srdačan i premijerka Brnabić je, u ime svih građana Srbije, kao i u svoje lično ime, zahvalila na svoj podršci koju Lukašenko pruža našoj zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading