Potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa! Belgijanci: Nestao deo novca ubijenog Gadafija!

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

31.10.2018

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz belgijskih banaka nestao je deo novca ubijenog libijskog lidera Muamera el Gadafija, javlja televizija RTBF, a o tome gde je silno bogatstvo završilo prvi je pisao Srpski telegraf u maju ove godine. Kako je naš list tada naveo, libijski vođa sakrio je na tajne račune u Srbiji milione, za kojima su u našoj zemlji tragali francuski obaveštajci.

Muamer Gadafi

Prema službenoj belešci, Francuzi su imali ozbiljne indicije da je Gadafi deo blaga iznetog iz Libije preko pojedinih firmi plasirao na račune jedne srpske banke. Za tim novcem, nakon promena u Srbiji 2000. godine i gašenja te banke, intenzivno je tragao francuski obaveštajac poslat u Beograd kao ataše, za šta su saznale i naše službe.

Reč je o najmanje tri miliona maraka, a šta je bilo sa tim novcem, da li je neko uspeo da ga podigne s obzirom na to da su kao paravan korišćena preduzeća, domaća i strana, koja su poslovala u Libiji, pa je novac prebacivan sve dok mu se ne izgubi trag, ostalo je nepoznato do danas.

Foto: Printscreen/Srpski telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading