VULIN: Stvaranje Vojske Kosova - kršenje Rezolucije 1244 i uvreda zdravog razuma

Autor: Tanjug

Vesti

30.10.2018

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas Tanjugu da je Vojska Srbije poštovana i od prijatelja i od neprijatelja zbog svoje hrabrosti i stručnosti, ali i sposobnosti da garantuje mir i stabilnost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Vojska Srbije je legalna oružana snaga priznate države. Pokušaj stvaranja parvojske na Kosovu je protiv rezolucije 1244, međunarodnog prava, čak i tzv. Ustava Kosova, a posebno protiv zdravog razuma - rekao je ministar Vulin, odgovarajući na tvit Envera Hodžaja, koji je, kako je Tanjug ranije preneo, naveo da nije Vojska Kosova, već Vojska Srbije pretnja za region.

- Zbog pokušaja formiranja paravojske posebno treba da budu zabrinuti Albanci, jer teroristi koji bi da vode vojsku koristiće albasku decu kao topovsko meso kada izazivanjem sukoba budi pokušali da izbegnu optužnice za ratne zločine - rekao je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading