Palma otkrio da li bi bio ministar u vladi ukoliko bi mu bilo ponuđeno

Autor: Tanjug

Vesti

27.10.2018

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma kaže da će ako posle narednih izbora, redovnih ili vanrednih, stigne ponuda, prihvatiti da budem ministar.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Dragan Marković Palma

- Ako trebam novoj vladi prihvatiću da budem ministar - rekao je on i dodao da nije političar opšte prakse ali da se razume u sve.

Kazao je i da je ranije odbio Vučićevu ponudu za ministarsku funkciju i da je pokazao da mu ne treba funkcija da bi radio za Srbiju.


Ocenio je da je saradnja JS i SPS dobra i da nema razloga da se ona ne nastavi. Ta koalicija je, kako kaže, uvek spremna za vanredne izbore.

- To što dosad mi nismo tražili ministarska mesta ne znači da smo ljubomorni na SPS i Dačića što oni imaju ministre. Posle sledećih izbora možda se desi da i JS ima nekog ministra - rekao je Marković.

 

 

Na pitanje da li misli da je pogrešio što nije podržao izbor Ane Brnabić za premijerku pre skoro godinu i po dana, on kaže da se njegovo mišljenje nije promenilo.


Upitan kako ocenjuje rad premijerke, Marković kaže da se ne bavi njenim radom i da je vlada kolektivni organ.

- Cenim Vučićev rad. Vučić daje ideje, obezbeđuje sredstva, pravi međunarodne kontakte, zahvaljujući njemu ugled Srbije je poboljšan - naveo je on.

O Kosovu

Marković kaže i da rešenje problema Kosova vidi onako kako to rade Vučić i Dačić.

- Sve smo probali, ali važno je da ne želimo da damo sve, a ništa da ne dobijemo. Jesmo za kompromisno rešenje, ali ne da se prizna nezavisnost KiM - istakao je on.

Kaže i da nije neki optimista da će se rešenje kosovskog čvora rešiti u skorije vreme.

- Kad bi sada pitali Vučića i Dačicća šta, ni oni ne znaju više šta, zato što su prevareni. Čekamo neko vreme da ta međunarodna zajednica jednom shvati da je Srbija ispunila sve međunarodne obaveze i da kaže kosovskim Albancima da moraju da poštuju i ispune ono što su potpisali u Briselskom sporazumu - rekao je on. 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading