UŽAS NA KOSOVU! Obijena crkva u selu Devet Jugovića, odnete sveće

Autor: Tanjug

Vesti

27.10.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića, severno od Prištine, obijena je i iz nje je odneto 25 kilograma voštanih sveća.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Paroh Aleksandar Našpalić iz Babinog Mosta, čijoj parohiji pripada obijena crkva, obišao je crkvu i porazgovarao sa meštanima koji, kako je rekao, zbog bezbednosti slabo izlaze iz svojih kuća te ne mogu sa sigurnošću da tvrde kada je crkva obijena, preneo je RTK 2.

- Svake nedelje neko od Srba iz Devet Jugovića ode i obiđe crkvu. Slučaj je hteo da danas, na Svetu Petku, Dragan Vukadinović ode do crkve i primeti da je obijena, odmah me je obavestio, obavestio je kosovsku policiju i sada možemo da čekamo ishod - rekao je otac Aleksandar Našpalić.


Iz crkve nije odnet novac koji vernici ostavljaju, već samo sveće.

U selu Devet Jugovića danas žive svega dve srpske porodice, odnosno devetoro Srba, dok je pre rata u selu koje je brojalo više od 700 kuća, srpskih je bilo više od 150.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading