Prištinska TV: Na sastanku s Makronom, Merkel, Trampom i Putinom, osim Vučića i Tači!

Autor: Republika

Vesti

27.10.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Kosova Hašim Tači sastaće se 11. novembra u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, javlja danas prištinska televizija Klan Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug
Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić

Ova televizija navodi da "postoji velika mogućnost" da se narednog dana njih dvojica sastanu ponovo, ali ovoga puta sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji će takodje u Parizu prisustvovati toj manifestaciji.

Vučić i Tači prisustvovaće u Parizu svečanostima povodom stogodišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu.


Više od 60 šefova država i vlada, medju kojima i predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin, prisustvovaće obeležavanju te godišnjice u Parizu.

Tači je izjavio juče da tokom posete i susreta koje će imati u Parizu 11. novembra, na obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, neće biti reči o dijalogu Kosova i Srbije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas u razgovoru za Televiziju Pink da to što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Tači biti na istom dogadjaju ne znači da će razgovarati, prenose agencije.

Primirje su 11. novembra 1918. godine potpisale Nemačka i savezničke snage u vagonu u šumi u Kompjenju, čime je završen Prvi svetski rat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zara

27.10.2018 15:09

Ne znam sta ce tu Tači?

T34

27.10.2018 15:11

Sta se desilo ovim Francuzima?! Predsednik nece popustit!