Vulin: NATO bombardovanjem Srbije međunarodno pravo je "umrlo"!

Autor: Tanjug

Vesti

25.10.2018

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija NATO bombardovao Srbiju, međunarodno pravo je umrlo, kaže ministar odbrane Aleksandara Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vulin

- I sada postoje pritisci da se Kosovo primi u Interpol ili UNESKO. Kako bi Interpol mogao da sačuva svoj ugled ako podatke o narkodilerima bude delio sa Prištinom odakle dolaze najmoćniji narko klanovi - upitao je Vulin u obraćanju na prvoj plenarnoj sesiji "Međunarodna bezbednost, nove ideje i pristupi", na 8. Međunarodnom Sjangšan forumu u Pekingu.

Kako je kazao, "svi vi koji ste priznali Kosovo, kao posledicu sile, razmislite još jednom, jer sve ono što je urađeno mojoj zemlji, može biti urađeno i vama".

- Kada sila postane zakon, nikada nećete znati kada će se primeniti i na vas - rekao je srpski ministar odbrane.

Skrenuo je pažnju i na to da se Srbija danas suočava i sa jednim posebnim izazovom koji je i najveća bezbednosna pretnja na Balkanu, a to je "velika Albanija".

- Da bi bila stvorena, ona mora da pocepa Srbiju, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, pa i Grčku. Oni koji su mislili da se islamski terorizam može zasititi srpskim narodom, na putu su da ponove grešku. Ako se u dijalogu, koji hrabro i mudro, u ime Srbije sa Prištinom vodi predsednik Vučić, ne bude postiglo rešenje prihvatljivo za obe strane i ako se silom pokuša stvoriti "velika Albanija", onda će Balkan još jednom goreti. A taj požar neće goreti samo na Balkanu - smatra Vulin.

Kako je poručio, "ako ne oživimo međunarodno pravo, naš život neće biti vredan življenja".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading