"OPOZICIJA JE KAO KALIMERO"

Autor: Republika

Vesti

24.10.2018

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji postoje sasvim jasno definisani uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora, izjavio je Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, povodom nedavnog okruglog stola opozicije u vezi sa izbornim uslovima.

Foto: Tanjug/AP
Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

- Naravno, da postoje sasvim jasno definisani i zdravi uslovi, da živimo u jednom demokratskom društvu, da možemo da težimo nekim unapredenjima, ali dajte onda predloge, koja su to unapredenja. Koji su se to izborni uslovi promenili u odnosu na pre 6, 7, 8 ili 10 godina? - rekao je Ružić za portal Telegraf.rs.

On je je dodao da, "kada se ponašate kao Kalimero, naravno da ne postoje uslovi".


- Ja sam, kao ministar državne uprave i lokalne samouprave, shodno inicijativi premijerke Ane Brnabić, sazvao u tri navrata sastanke sa predsednicima opština Čajetina i Paraćin i gradonačelnikom Šapca na temu onoga što po njima predstavlja problem u funkcionisanju lokalnih vlasti - dodao je Ružić.

On je ukazao i da je njegova obaveza da razgovara sa svim predsednicima opštinama, pa i sa njima, pošto predstavljaju građane.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Branko Ružić

- Naravno, da u toj saradnji, treba da napravimo neki benefit i za te opštine i gradove. Razgovarali smo i o organizaciji okruglih stolova. Dali smo garanciju da ćemo to uraditi, kada nam oni dostave sve teme, oko kojih žele da razgovaramo. Oni te teme nisu dostavili. Napravili su okrugli sto. Razgovarali o izbornim uslovima - istakao je Ružić.


On je dodao da taj manir ne razume. - Ako želite da sa institucijama sistema uradite nešto što institucije sistema uređuju, onda nećete svojom introvertnošću taj problem da rešite. Ali, ok. To je njihovo pravo - rekao je Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading