ZUKORLIĆ IZNEO FRAPANTNE OPTUŽBE: Ugljanin prodavao oružje za vreme rata

Autor: srbijadanas.net, Republika

Vesti

19.10.2018

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, sarađivao je tokom devedesetih godina, u vreme Slobodana Miloševića, sa srpskim služabama bezbednosti i bio organizator prodaje oružja JNA stanovnicima Sandžaka, otkribva Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja. Kako kaže, najviše se trgovalo automatskom puškom "kalašnjikov".

RepublikaFoto: Tanjug
Sulejman Ugljanin

Zukorlić tvrdi da je Ugljanin tada dobro unovčio svoju parolu "Sandžak republika" jer je Sandžaklije nagovarao da prodaju zlato i kupuju oružje, a kada im je vojno naoružanje prodavao, prijavio ih je Državnoj bezbednosti.

- On i sada razvija tu ideju samoopredeljenja, čitajte otcepljenja i želi da zazvecka i ponovo afirmiše tu politiku iz devedesetih godina. Nažalost, mi smo tu politiku s njim probali i on je taj barjak razvio još 1991. godine. Bio sam na gradskom stadionu kada je on klicao "Sandžak republika" i govorio d aće on biti poslednji koji će pobeći iz Sandžaka. Potom je 1993. bio prvi koji je pobegao, tačnije Državna bezbednost ga je otpratila do granice, a nakon tri godine ga je vratila ponoco. Otpratio ga je crni, a dočekao beli "mercedes" - ispričao je Muamer Zukorlić.

 

 

Bivši muftija objašnjava i kako je Ugljanin, koji godinama vodi SDA Sandžaka, sarađivao sa DB.

- Imali smo njegove mitinge po Sandžaku na kojma je govorio ženama: prodajte zlato, kupite oružje, a onda je napravio spregu s pojedinim oficirima garnizona Raška i kamionima je prodavao oružje iz vojske i davao narodu, a potom su davali spiskove Državnoj bezbednosti. Ovo je sve opšte poznato, 20.000 ljudi je davalo izjave DB da se to oružje vraća. To se desilo, a onda je on posle toga pobegao iz zemlje, uz pratnju DB - tvrdi Zukorlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading