Dačić: Znam da nas prisliškuju, ali džabe im sve to!

Autor:

Vesti

16.10.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da mu je poznato da neke zapadne sile prisluđkuju razgovore državnog vrha Srbije, ali ga to nimalo ne uznemirava. U razgovoru za Srpski telegraf ističe da je prednost ove vlasti u tome što nema šta da krije od naroda.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

- Sve razgovore vodim u svom kabinetu. Nemam strah od toga jer sve što pričamo između sebe ne krijemo ni od koga. Srbija ne vodi dvostruku politiku, pa da sada tu neko nešto može da provali. Prednost je u tome što sve o čemu razgovaramo govorimo i javno - navodi šef srpske diplomatije.

VELIKI PROBLEM

Dačić ipak poručuje da je špijuniranje veliki i ozbiljan problem, kojim naše službe treba ozbiljno da se pozabave.

- Kontraobaveštajne službe moraju ozbiljno da se pozabave ovim pitanjem. Kao što znate, pre deset godina Tadić i Koštunica ukinuli su Službu bezbednosti u MSP - dodaje Dačić.

Kao što je Srpski telegraf juče pisao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i svi ministri su na meti obaveštajaca u akciji kodnog imena "Matriks 2". Na svu sreću, operativci iz BIA na vreme su razotkrili ove namere zapadne vojne alijanse, kojoj je to bio jedan od načina da ubedi srpski državni vrh u konačno pristupanje Alijansi.

Dekan Fakulteta za bezbednost Miroslav Bjegović potvrđuje da se mere zaštite prostorija u kojima boravi vlast Srbije moraju podići na viši nivo.

- Ovo su već zastarele metode i tehnologije jer američka i britanska obaveštajna služba to rade iz vazduha, pomoću avaksa i preko kablovske televizije. Nemam informaciju o prisluškivanju naših državnih zvaničnika, ali oni su verovatno na meti stranih obaveštajnih službi u cilju pridobijanja njihove naklonosti radi ostvarivanja svojih političkih, ekonomskih, pa i vojnih ciljeva - poručuje Bjegović.

MINISTRI METE

Nekadašnji ministar sa višegodišnjim stažom u Nemanjinoj Velimir Ilić potvrđuje da je tokom boravka u Nemanjinoj 11 imao neprijatnih iskustava sa stranim službama i prisluškivanjem.

- Sećam se kada su me u dva navrata pozvali iz ministarstva policije jer su bili presretnuti neki od mejlova stranih službi, pa je bilo utvrđeno da mi je ugrožena bezbednost. Procene su bile takve da su mi dali policijske mere zaštite, lično obezbeđenje i obezbeđenje kuće - priča Ilić.

Dodaje da to nije bio jedini slučaj kada se našao na meti.

- U narednih sedam, osam godina povremeno sam imao ovakvo obezbeđenje, koje me je pratilo po 24 sata, što prilično zamara, ali je neophodno. Čak mi je i posle 5. oktobra Vojska dala obezbeđenje i specijalno vozilo - priča Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading