Ko mi izađe na crtu i izgubi, mora da ode

Autor:

Vesti

15.10.2018

03:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sedištu SPS juče je održan sastanak Glavnog odbora te stranke, gde je glavna tema na stolu bilo održavanje kongresa 22. decembra, kada će biti izabrano novo rukovodstvo - predsednik, Glavni odbor, statutarna komisija i nadzorni odbor. Iako se kao protivkandidati lideru socijalista Ivici Dačiću na stranačkim izborima nezvanično pominju Slavica Đukić Dejanović i Novica Tončev, on poručuje da će o tim pitanjima biti razgovarano u narednom periodu, a da svako ko odluči da mu se suprotstavi mora da ima na umu sledeće - ako izgubi, može da se pozdravi sa funkcijama!

Foto: Jovan Jovanović
Ivica Dačić

BUDIMO REALNI

Dačić je pojasnio da će do 15. novembra biti održani sastanci na kojima će biti predlagani delegati kongresa i kandidati za funkcije, a nakon toga će, kaže, biti održane opštinske, gradske i pokrajinske konferencije.

Uvek sam pozivao da bude više kandidata, ali deset godina niko to nije želeo

- A što se tiče kandidata za predsednika, da budemo realni, ne verujem da će biti više kandidata, ja sam uvek pozivao da bude više kandidata, ali deset godina niko to nije želeo. Ja bih voleo, ali taj ko mi bude protivkandidat treba da izađe sa politikom i koncepcijom drugačijom od moje, to znači da u slučaju da izgubi neće biti deo moje politike i ekipe - izjavio je Dačić komentarišući promene koje očekuju ovu partiju.

Dačićeva miljenica blistala u crno-belom
RepublikaFoto: Jovan Jovanović

Funkcionerka SPS i savetnica ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana Ivana Petrović, koja slovi za Dačićevu miljenicu u SPS, nakon porođaja prvi put se pojavila u sedištu stranke na sastanku Glavnog odbora i pokupila aplauze zbog sjajne linije i crno-bele odevne kombinacije.

U visokim potpeticama ona je plenila hodnicima SPS, a njene koleginice najviše je interesovalo kako je uspela tako brzo da smrša, nakon što je rodila ćerku Petru pre samo 10 dana.

Prema njegovim rečima, u stranci je posle 5. oktobra došlo do velikih promena, te je sada prilika da se nastave reforme.

- Bitno je da SPS nastavi sa reformama koje smo započeli i želimo da imamo što više mladih i obrazovanih ljudi - istakao je Dačić uz ocenu da želi da SPS bude moderna socijaldemokratska stranka koja će, ističe, na sledećim parlamentarnim izborima ostvariti još bolje rezultate.

UTAPANJE U SNS

Kako naši izvori iz stranke kažu, na sastanku iza zatvorenih vrata razgovaralo se o proceduralnim pitanjima, te nije bilo reči o imenima onih koji planiraju da izađu Dačiću na crtu.

Želim da SPS bude moderna stranka koja će ostvariti još bolje rezultate

Poslednjih meseci najviše se, međutim, u stranci zameralo Dačiću to što se SPS praktično utopio u SNS, te da umesto da zastupaju svoje ideje i program, socijalisti pretežno igraju ulogu glasnogovornika naprednjaka.

Kao jedan od pretendenata na Dačićevu fotelju pominjao se i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, koji uživa veliku popularnost među lokalnim odborima stranke koje redovno posećuje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading