DAČIĆ ODGOVORIO KOMŠIĆU: Još nije ni stupio na dužnost, a već provocira

Autor: Tanjug

Vesti

10.10.2018

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose i da će izazvati recipročnu reakciju", rekao je večeras šef diplomatije Ivica Dačić na izjavu Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Ivica Dačić

- Novoizabrani hrvatski član Predsednicstva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio da provocira Srbiju svojom izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država. I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna drzava kad to moze i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH - rekao je Dačić za Tanjug.

Kako je dodao, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva. 


- BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading