Tači šalje Haradinaja na robiju?!

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

08.10.2018

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stvari su se otele kontroli u Prištini! Naime, predstavnici vladajućih stranaka na Kosovu postigli su dogovor o "finalnoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije", u kojem se uopšte ne spominje Hašim Tači, tzv. predsdnik lažne države Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaratili: Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Interesantno, na sastanku kod predsednika parlamenta Kadrija Veseljija učestvovali su i premijer Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj, Enver Hodžaj i Dardan Gaši, a prema tom planu, "Kosovo ne prihvata treći stepen vlasti i granice će braniti svim sredstvima".

S druge strane, kako se saznaje, suočen s tolikim napadima "nekadašnjih drugova", Hašim Tači je spreman da sarađuje i sa Specijalnim sudom za zločine na Kosmetu u periodu od 1998. do 2000, odnosno da dostavi dokaze protiv braće Haradiaj, Ljimaja i Veseljija.

- Tači se nalazi pod "baražnom vatrom", jer ga napadaju svi, od opozicije, preko Haradinaja do Veseljija, i pitanje je koliko još može da izdrži. Zbog toga i ne čudi što možda vidi izlaz u Specijalnom sudu, odnosno optužnicama protiv braće Haradinaj, odnosno Kadrija Veseljija, jer bi njihovim sklanjanjem s političke scene Prištine njemu bila olakšana pozicija - navodi dobro obavešten izbor.

S druge strane, analitičar Dragomir Anđelković smatra da je očigledno da Albanci žele nekog još ekstremnijeg u odnosu na Tačija, koji je spreman da zarati sa Srbijom.

- Iako iz našeg ugla potezi Hašima Tačija izgledaju ekstremni, Albancima očigledno trebaju još ekstremniji političari, koji su spremni da izazovu rat - navodi Anđelković i dodaje da ne veruje da može doći do "direktnog sukoba između albanskih političara".

- Biće pojačane tenzije, ali ne i sukoba. Pošto je jasno da neće doći do normalizacije odnosa, biće lakše i Srbiji da predstavi svetskoj javnosti šta se zaista dešava u dijalogu Beograda i Prištine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zaza

21.10.2018 10:34

Samo napred neka krenu jedan po jedan prema Hagu.