VULIN: Dok Vučić vodi Srbiju, bićemo vojno neutralni!

Autor: Tanjug

Vesti

07.10.2018

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je posetu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Srbiji, ali je istakao da će ona ostati vojno neutralna sve dok na njenom čelu bude Aleksandar Vučić, a on ministar odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

- Pozdravljam posetu generalnog sekretara NATO, za nas kao vojno neutralnu zemlju, od velikog je interesa da imamo dobre odnose s NATO, ODKB-om, SAD, Ruskom Federacijom, kao i sa Kinom i ostalim državama - rekao je Vulin odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše posetu Stoltenberga Srbiji i vežbu pripadnika MUP-a i NATOkoja će sutra biti održana u Mladenovcu.

- To je vežba koja se radi po NATO standardima, prošle godine je izvedena u Bosni i Hercegovini, težišni organizator je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Ministarstvo odbrane učestvuje sa 34 pripadnika. Za nas je svaka vežba uvek odlična prilika da pokažemo šta smo sve naučili i naravno da učimo od drugih - rekao je Vulin o civilnoj vežbi za reagovanje u vanrednim situacijam, u kojoj će učestvovati 2.000 ljudi iz 38 zemalja. 

On je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, naveo da svi poštuju vojnu neutralnost Srbije, i Ruska Federacija i NATO, i ODKB i SAD, i to zato što je ona čvrsto i principijelno upravo na toj poziciji.

- Tako će biti dok Srbija bude odlučivala o tome, dok Aleksandar Vučić bude vodio Srbiju i dok on bude ministar odbrane - naglasio je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading