POKS: Da smo 5. oktobra krunisali kralja, Srbija bi danas bila uspešna

Autor: Tanjug

Vesti

05.10.2018

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) poziva sve političke lidere koji su učestvovali u petooktobarskoj "revoluciji" da pogledaju narod u oči i priznaju da u Srbiji posle pada Miloševića nije došlo ni do kakvih ozbiljnih promena, a osnovni razlog je što nije promenjen oblik vladavine i državnog uređenja.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Da se 5. oktobra krenulo putem obnove Kraljevine Srbije, nastupile bi istinske promene. Ovako, godinama svedočimo smenama političkih garnitura u republikanskom sistemu, koji je u Srbiju nasilno i protivpravno uveden pre 73 godine. Da je kraljevina obnovljena 5. oktobra, ugled Srbije u svetu bi naglo porastao, a kralj na njenom čelu bi obezbedio nacionalno jedinstvo. Siguran sam da ni zapad ne bi podsticao i podržavao politiku nezavisanosti Kosova, jer bi Srbija bila ozbiljna država sa mnogo boljim vezama sa uticajnim evropskim monarhijama - poručio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS.

POKS poziva monarhiste, ali i sve druge građane koji žele da naša zemlja u budućnosti napreduje, da se ujedine i prepoznaju naš najveći prioritet, vraćanje Srbije tamo gde joj je mesto, među razvijene evropske kraljevine.

- Iako je 5. oktobar 2000. godine je odavno prošao, ne smemo dozvoliti da propustimo ni jednu priliku da krenemo pravim i jedino mogućim putem koji će obezbediti da naša deca imaju bolju i srećniju budućnost, a to je obnova Kraljevine Srbije - ističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading