PROVALJEN PAKLENI PLAN PRIŠTINE: Spremaju marš na Mitrovicu, imaju PODMUKAO IZGOVOR

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

05.10.2018

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekstremni krugovi Albanaca iz Južne Mitrovice planiraju marš na Severnu Mitrovicu, pod izgovorom da žele da otvore most na Ibru u centru grada. Taj marš je planiran za sredinu sledeće nedelje i može biti okidač za novu eskalaciju na severu Kosova. Sa ovim planovima su upoznate i naše bezbednosne strukture.

Foto: Ilustracija

Pod plaštom mirnog marša u organizaciji nevladnih organizacija, priprema se zapravo prodor albanskih ekstremista u Severnu Mitrovicu.

- Ne dozvoljavamo da most ostane beskonačno blokiran. Prošlo je 19 godina i most je još uvek blokiran. Organizujemo mirni marš, koji počinje iz centra južne Mitrovice i nastavlja se glavnim putem Severne Mitrovice, do bolnice. Ako sve bude u redu, sredinom naredne nedelje imaćemo ovaj marš - rekao je za Veriu.info jedan od organizatora, tražeći da ostane anoniman, sve dok se ne bude objavila zvanična informacija o ovom maršu.

Zbog gore navedenog, kako se saznaje već je došlo do verbalnog sukoba u Kancelariji EU u Prištini između gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija i gradonačelnika severne Mitrovice, Gorana Rakića.

Sastanak je organizovala šefica Kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova.

Do napetosti je došlo kada je Bahtiri zatražio da se centralni most otvori najkasnije do kraja sledeće nedelje, što je Rakić odlučno odbio.

Severna Mitrovica, osim što je centar srpskog življa na severu Kosova i Metohije, predstavlja svojevrstan simbol opstanka našeg naroda u južnoj pokrajini.

Kako se saznaje, od izvora u Severnoj Mitrovici, nervoza u ekstremnim krugova Albanaca se javila zbog mogućeg dogovora Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Da situacija nije nimalo bezazlena potvrđuje i današnja izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading