ŠEŠELJ: Legiju hoće da unište u zatvoru!

Autor: M. S.

Vesti

04.10.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kazneno-popravnom zavodu Zabela režim je neljudski i ponižavajući, tvrdi lider radikala Vojislav Šešelj. On ističe da se lično uverio u teško psihičko stanje zatvorenika koji borave u specijalnom odeljenju, poput Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića, osuđenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Šešelj tvrdi da je u Zabeli gore nego kod Hitlera

Šešelj je juče na sednici Skupštine zatražio od Ministarstva pravde odgovor na pitanje zašto Legija i Jovanović kaznu izdržavaju u krajnje stravičnim i ponižavajućim uslovima. On se pozvao i na izveštaj Evropskog komiteta u kome piše da je režim u Zabeli "na granici neljudskog i ponižavajućeg".

- Legija i Zvezdan su u samicama u specijalnom odeljenju već deset godina. Retko ko im dođe, stavljaju im lance na ruke i noge čak i kada im dođu advokati. Hoće da im unište fizičko i psihičko zdravlje - priča Šešelj za Srpski telegraf.

Milorad Ulemek Legija

Lider radikala, koji je i sam bio iza rešetaka u Hagu, tvrdi da su uslovi u kojima žive Ulemek i Jovanović krajnje nehumani.

- Svake dve godine mogu da podnesu zahtev da izađu iz specijalnog odeljenja i uvek su odbijeni, bez obrazloženja. To nema ni kod Hiltera. I kod njega su vodili računa da se bar malo poštuje pravo - kaže Šešelj. Podsećamo, lider SRS izjavio je da su obojica osuđena na osnovu "lažnih svedočenja u režirnom procesu", pa je tako u maju ove godine posetio najpre Legiju, a potom Jovanovića i od njih tražio punomoćje da pokrene reviziju sudskog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading