Ružić sa predstavnicima "opozicionih opština": Glavna tema POLITIČKI KRIMINAL

Autor:

Vesti

02.10.2018

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić organizovao je sastanak sa gradonačelnikom Grada Šapca Nebojšom Zelenovićem, predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem i zamenikom predsednika opštine Čajetina Arsenom Đurićem, radi iznalaženja rešenja za njihove zahteve.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branko Ružić

Zahtevi koji su izneti pred ovo Ministarstvo su izborna pravila, rasvetljavanje pitanja "prekomponovanja" lokalnih vlasti i utisak institucionalnih pritisaka na lokalne vlasti.

Ministar Ružić je istakao da je tom Ministarstvu oduvek bio važan dijalog sa predstavnicima opština i gradova i da za njega nijedan predsednik opštine tojest grada nema u tom smislu "ekskluzivitet".

- Jasno je da ste za mene i Ministarstvo koje vodim svi jednaki, ali opet s obzirom na iznete zahteve, zalagaćemo se za redovne sastanke i druge načine komunikacije kako bismo iste i rešili - rekao je Ružić.

Na ovaj način ministar je istakao da je dijalog sa predstavnicima Šapca, Paraćina i Čajetine pokrenut kako bi bilo postignuto uverenje ovih lokalnih samouprava da ne postoji kako navode, tzv. "politički kriminal" prema njima.

U tom cilju biće organizovane radne grupe, a na kraju i okrugli sto, na kojima će biti razmatrane teme od značaja za predstavnike ovih lokalnih samouprava. Sagovornici su se složili da je važno pozvati u rad tih tela i nevladine organizacije koje se bave ovim pitanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading