POPOVIĆ I ČEPURIN SAGLASNI: Predstojeći susret Vučića i Putina - važna poruka saradnje

Autor: Tanjug

Vesti

28.09.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin ocenili su da je predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi odlična prilika za dodatno učvršćivanje političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug
Čepurin i Popović

Popović je istakao da je sastanak predsednika Vučića s ruskim predsednikom važna poruka za dalji razvoj privredne saradnje dve zemlje, koja u sve većoj meri obuhvata oblast inovacija i digitalne ekonomije. 

Popović je rekao ukazao da je tokom poslednje posete Moskvi obavio važne razgovore sa vodećim ruskim tehnološkim kompanijama, kao i sa specijalnim predstavnikom predsednika Putina za digitalizaciju, Dmitrijem Peksovim, tokom kojih je ruska strana izrazila spremnost da ostvari čvršću saradnju sa srpskim kompanijama i državom u oblasti inovacija u budućnosti. 


Takođe, kako je rekao, ruske tehnoloske kompanije zainteresovane su da povećaju prisustvo na trzistu Srbije i da zajedno sa srpskim kompanijama ostvare znacajniju ulogu na regionalnom i evropskom trzistu. 

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog razvoja saradnje Srbije i Rusije u oblasti inovacija i digitalizacije, ukazavši da postoji ogroman potencijal za razvoj sveukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje.

Ministar Popović je izrazio zahvalnost ambasadoru Rusije na principijenoj podršci koju njegova zemlje pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading