Degustacija američkih vina u SAD ambasadi

Autor: Republika

Vesti

28.09.2018

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtak, 27. septembra, ambasador Kajl Skat je priredio degustaciju američkih vina u svojoj rezidenciji. Predstavljeno je sedam različitih vina vrhunskog kvaliteta iz Kalifornije, američke savezne države koja je lider u proizvodnji vina u SAD, i to iz pet vinarija: Clos du Bois, Vintage Ink, La Crema, Kendal Jackson i Carnivor.

RepublikaFoto: Promo foto

Danas u Kaliforniji ima više od 1.200 vinarija, od malih porodičnih vinarija do velikih korporacija koje prodaju vino širom sveta.  

Vino je najvredniji Kalifornijski poljoprivredni proizvod.  Ukupan ekonomski efekat vinske industrije na ekonomiju Kalifornije premašuje 45,4 milijarde dolara.  

Kalifornija ima preko 1,730 km2 pod vinogradima uglavnom smeštenim na prostoru od preko 1.100 km od regije Mendosino do jugozapadnog vrha regije Riversajd.  Postoji preko 107 američkih vinogradarskih područja, uključujući poznate Napa dolinu, zatim Dolinu ruske reke, Raterford i Dolinu Sonoma.

RepublikaFoto: Promo foto

Medju gostima su bili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Privredne komore Srbije, različitih restorana, hotela, supermarketa, asocijacija prerađivača hrane, uvoznika i distributera vina, kao i diplomate i javne ličnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading