DO KRAJA GODINE VOJSKA DOBIJA POJAČANJE: "Nora" i "Lazar" stižu u Srbiju!

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2018

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da očekuje da će samohodne haubice, vozila "Nora" i "Lazar", ući u sastav srpskog naoružanja do kraja godine.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

Vulin je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, najavio i da će u skladu sa Sporazumom sa Ruskom Federacijom, u prvom kvartalu sledeće godine biti nabavljeno 30 novih tenkova za Vojsku Srbije.

Ministar je podsetio da će se osavremenjavanje vojske nastaviti nabavkom novih helikoptera i Migova, i da, kako je istakao, "to nema niko u regionu".

Vulin je govoreći o vojnoj neutralnosti rekao da upravo vojna neutralnost zahteva da vojska bude jaka što je, kaže, "faktor odvraćanja" i ističe da se Srbija ne naoružava da bi nekoga napala.


Navodi da je stanje u vojsci danas značajno popravljeno što se, navodi, vidi po boljoj opremi koju imaju vojnici, ulaganju u infrastrukturu, ali i povećanju plata u vojsci.

Ministarstvo odbrane je, kazao je Vulin, zbog izazova u savremenom svetu osnovalo Upravu za sajber ratovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading