RADOVI U TOKU NA SEKTORU 4, OBILAZNICE OKO BEOGRADA

Autor:

Vesti

18.09.2018

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JP "Putevi Srbije" obaveštava javnost da su u toku radovi na Sektoru 4, Obilaznice oko Beograda, na delu od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača.

RepublikaFoto: Promo foto
Svi učesnici u saobraćaju mole se da budu strpljivi

Trenutno se izvode zemljani radovi na budućoj levoj traci autoputa od mosta broj 11 do petlje Orlovača.

Izvođač radova je Power Construction Corporation of China Ltd, dok je podizvođač, AzVirt.

Radovi će se paralelno izvoditi i na trasi i na svim objektima i odvijati po fazama, a u skladu sa dinamikom izvođenja radova i biće regulisani odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Podsećamo, da Sektor 4 obuhvata izgradnju leve trake autoputa od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača.

U okviru Sektora 4 potrebno je izgraditi levu traku autoputa, opremiti dva tunela: "Lipak" i "Železnik" i izgraditi 3 mosta: most br. 9, 10 i 11 (faza II), kao i preostale radove na petlji Orlovača (faza II).

Ugovor koji se danas potpisuje u Kini obuhvata izgradnju Obilaznice oko Beograda, Sektore 4, 5 i 6, od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka, ukupne dužine 20,4 km sa prilaznim saobraćajnicama.

Završetkom ove deonice Obilaznice, značajno će se skratiti vreme putovanja za tranzitne tokove tokove koji će preći na Obilaznicu, kao i za početno-završne tokove koji bi koristili Obilaznicu.

Takođe, smanjiće se zagušenje i broj saobraćajnih nezgoda na delu najopterećenije osnovne mreže gradskih saobraćajnica, troškova eksplotacije vozila, emisije štetnih gasova i buke od vozila na užem gradskom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading