Srpsko nebo bez uljeza: NABAVLJAMO DRONOVE OD KINE!

Autor: Tanjug

Vesti

17.09.2018

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će od Kine nabaviti dva sistema bespilotnih letelica nove generacije, koje će se upotrebljavati za izviđanje, ali mogu upravljati i artiljerijskom vatrom!

RepublikaFoto: pixabay.com
Naša zemlja biće sigurnija

Kako javlja Tanjug pozivajući se na nezvanične izvore, borbeni sistem se sastoji od po tri drona, zemaljske kontrolne stanice i udaljenog video terminala. Pored toga, dogovoreno je da daljih pet sistema naša zemlja pravi sama, uz kinesku tehnologiju.

Kinezi su voljni da uđu u ovaj aranžman sa Srbijom, a detalje će biti poznati posle razgovora predsednika Srbije i Kine Si Ðipinga.

Paklena moć

Borbeni sistemi imaće moć da nose bombe i rakete, pre svega laserski navođene, imaće optoelektronski sistem koji može i danju i noću da izviđa i meri koordinate ciljeva i navodi rakete.

Ovo su prvi oblici vojno-tehnološke saradnje sa Kinom, a ima za cilj diverzifikacija opreme Srbije, kao vojno neutralne zemlje. Cilj je da Srbija može da se brani, ali i omogući našim inženjerima da se usavršavaju.

Kada sva oprema Vojske Srbije bude kompletirana, niko joj u regionu , ocenjuju vojni eksperti, neće biti ni blizu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading