PRIPREME ZA SAMIT 100 U PUNOM JEKU: Prisustvuju Ana Brnabić i Zoran Zaev

Autor: Republika

Vesti

15.09.2018

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za sedmi Samit 100 biznis lidera, koji se održava u Beogradu, 1. i 2. oktobra, u hotelu Hajat, su u punom jeku. Učešće na jednom od najvažnijih događaja u Srbiji potvrdili su Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije i Zoran Zaev, premijer Makedonije. Poruku video linkom poslaće i Marija Gabriel, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ana Brnabić

Ključna tema SAMIT100 biznis lidera biće digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti "kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona. Najbolji stručnjaci iz regiona i Evrope pričaće i o mobilnost rada, energetskoj održivosti, brendiranju regiona.

Na panelima će se razmatrati dokle se stiglo u realizaciji dosadašnjih zajedničkih regionalnih projekata, Edison, Zelena Balkanika, Free cargo, ali i ukrstiti kreativne ideje i formirati nove inovativne projekte prateći razvoj digitalne tehnologije.

Ovogodišnji forum otvoriće Stanka Pejanović, predsednica UO Samita100 i predsednica Srpske asocijacije menadžera i Alejandro Plater, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group.

Samit100 biznis lidera je jedinstvena regionalna poslovna inicijativa, prvi skup ovakve vrste u regionu i zamišljen je kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima usmerenim na unapređenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona.

Namera organizatora je da se na zajedničkom susretu biznis lidera i državnika, otvore perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope, a time i povećanja kvaliteta života u regionu.

SAMIT100 inicijativa okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. SAMIT100 su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona. Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, a prethodni, šesti skup održan je u Skoplju u oktobru 2017. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pendzer

16.09.2018 06:51

Odlična prilika da se promoviše Srbija i Beograd

Pendzer

16.09.2018 06:52

Kako to srpski običaji nalažu, bićemo dobri domaćini.