Palma: Crna Gora da povuče priznanje nezavisnog Kosova!

Autor: Republika

Vesti

14.09.2018

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma kaže da nijedan građanin Crne Gore ne podržava nezavisnost Kosova.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragan Marković Palma

- Pošto se nalazim u poseti Crnoj Gori, razgovarao sam sa građanima Budve, Tivta i Herceg Novog o najvećem problemu kada je Srbija u pitanju, a to je Kosovo i Metohija i nijednog građanina u tim gradovima nisam sreo da mi je rekao da podržava priznanje jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova od strane Crne Gore. Ja pozivam predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i Vladu Crne Gore da promene svoju odluku i da povuku ono što su uradili među prvim zemljama kada je u pitanju nezavisnost takozvanog Kosova. To je možda bio veliki pritisak na Crnu Goru ili trenutak njihove slabosti. Crna Gora bi povlačenjem te odluke dala kredibilitet Srbiji, jer bi nakog toga veliki broj zemalja takođe povukao priznanje nezavisnosti te lažne države, jer je Crna Gora jedna od bivših republika nekadašnje Jugoslavije, koja je delila i dobro i loše sa Srbijom. Mi smo bratski narod i mnogo mešovitih brakova ima između naša dva naroda - izjavio je u Herceg Novom Dragan Marković Palma, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Crnoj Gori.

- To je moja molba i Milu Đukanoviću i Vladi Crne Gore. Ako je Liberija povukla priznanje nezavisnog Kosova, Surinam, Gvineja Bisao, Burundi, a to su države čiji građani nisu čuli za Srbiju i nisu upoznati sa problemom Kosova i Metohije, odnosno da je oteto od Srbije i da je NATO bombardovao Srbiju, kao i Crnu Goru 1999. godine, da bi teroriste doveo na vlast na Kosovu i Metohiji, onda je daleko lakše Crnoj Gori da promeni odluku i povuče priznanje takozvanog Kosova. Bratski crnogorski narod sve zna šta je Srbija doživela i šta se sve danas dešava oko Briselskog sporazuma, te da kosovski Albanci nisu promenili svoj stav. Njihovi pregovarači, predsednik takozvanog Kosova i premijer, koji su bili teroristi i danas prete, tako da Vučić i dan danas pregovara sa teroristima. Ali ti teroristi imaju još uvek podršku od nekoliko država u Evropi, ali od Sjedinjenih Američkih Država sve manje. Srbija se bori za pravdu, a istina i pravda su na srpskoj strani. Očekujem da Crna Gora prihvati moju molbu. To nije ni sramota ni bruka. Ako ste pogrešili, povucite svoju odluku i da od 1. oktobra ove godine, ako ne pre, Crna Gora kaže da ne priznaje nezavisno Kosovo, jer je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije - poručio je Marković.

Sa njim u delegaciji bili su i Ratko Stevanović, gradonačelnik Jagodine, Života Starčević, portparol Jedinstvene Srbije, Goran Milosavljević, načelnik Pomoravskog okruga i Nikola Radosavljević, predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading