EVO KAKO FRANCUZI IZVEŠTAVAJU O HAPŠENJU GUJONA: Priština ga maltretirala bez pravnog osnova!

Autor: Republika

Vesti

11.09.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet konačno može da čuje istinu o Srbima i njihovom životu na Kosovu i Metohiji! Istaknuti prijatelj Srba i Srbije, humanitarac Arno Gujon, otkrio je sa čim se sve suočio tokom poslednje humanitarne posete KiM i hapšenju od strane takozvanih prištinskih vlasti. U intervjuu za ugledni francuski nedeljnik "Valeurs", Gujon je opširno govorio i o radu svoje fondacije "Solidarnost za Kosovo", i otkrio kakav je istinski život Srba koji žive u enklavama na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug
Prijatelj Srbije: Arno Gujon

- U ponedeljak ujutru, dok sam putovao na Kosovo u okviru humanitarne posete, albanska policija me uhapsila na kontrolnom punktu. Sprečili su me da nastavim sa svojim putovanjem - podsetio je Gujon na torturu koju je proživeo i precizirao da albanske službe za to nisu imale nikakav pravni osnov.

- Tri sata nakon što su me zatvorili u svojim prostorijama, albanske službe su me obavestile da sam pod zabranom boravka na teritoriji Kosova. Nema informacija o pravnim osnovama ili kriterijumima koji su dovele do ove odluke. U odsustvu razjašnjenja, čini mi se da je ova mera potpuno nasilnička, proizvoljna i neopravdana. - naveo je Gujon.

Govoreći o položaju Srba na KiM, dokazani prijatelj nije bez uvijanja je rekao:

- Situacija se neprekidno pogoršava za preostale kosovske Srbe. Stotinu sela opstaju u autarkiji. Pretnje i agresija ostaju dnevno. Koja je njihova budućnost? To je ono što mi je stanovnik prošle zime rekao ispred svoje: "Situacija je vrlo kritična, ali ništa neće učiniti da napustimo zemlju naših predaka. Pre ili kasnije, politički lideri će razumjeti tragediju koja se odvija u srcu Evrope. U međuvremenu, možemo se samo osloniti na vašu pomoć i Božiju pomoć" - naveo je između ostalog ovaj humanitarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading