ANTIĆ: Do kraja godine još 200 megavata iz energije vetra

Autor: Republika

Vesti

11.09.2018

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Elicio je danas otvorila novi vetropark Alibunar snage 42 megavata, sa 21 turbinom, a ministar energetike Aleksandar Antić je najavio da će u našoj zemlji do kraja godine na mrežu biti pušteno još više od 200 megavata iz energije vetra.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

Antić je rekao da je to "slika nove i energetski odgovorne Srbije", kao i da je vetropark Alibunar pojedinačno najveći energetski objekat u Srbiji koji se pušta na mrežu od 1991. godine i završetka hidroelektrane Pirot.

- Ovo je samo početak izuzetnog investicionog ciklusa i završetak projekata koji su u toku. Do kraja godine ćem samo ovde u Banatu pustiti na mrežu još više od 200 megavata iz energije vetra i to je samo prvi korak. Takođe 2019. puštamo još 200 megavata čime ćemo zaokružiti cilj od 500 megavata iz energije vetra - istakao je Antić.

Kako je rekao, 2020. godine biće završen i projekat izgradnje novog bloka B3 TE u Kostolcu i krajem 2019. ili početkom 2020. projekat TETO Pančevo veliki i značajan objekat za proizvodnju električnce i toplotne energije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading