SRBIJA NE TREBA DA SE PETLJA U IZBORE U BIH

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.09.2018

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da predsednik RS Milorad Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju i napominje da Srbija ne bi trebalo da se meša u izbore u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Mladen Ivanić smatra da se Srbija mnog meša u politiku BIH

Komentarišući, kako navodi portal Vijesti.ba, navodnu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića vlastima RS dva dana pred izbore, što se predstavlja kao podrška Dodiku na izborima, Ivanić je rekao da mu nije poznato da li će toga biti.

- Prvo, ne znam da li će toga biti. Ne znam da li će to biti 5. oktobra. Mislim da Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju. Na rukovodstvu Srbije je da o tome odluči - rekao je Ivanić u razgovoru za navedeni portal.

Ivanić je naglasio da je njegov stav da iz RS ne treba da se petljaju u izbore u Srbiji i obrnuto.


- Moj stav je da se ni mi iz RS ne trebamo petljati u izbore u Srbiji, kao što mislim da se i oni iz Srbije ne trebaju petljati u naše izbore. Mislim da rukovodstvu Srbije, svi mi koji živimo s ove strane Drine treba da budemo jednaki, te da ne sme biti podele na one koji se više vole i one koji se manje vole - rekao je Ivanić. 
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik


Srpski član Predsedništva BiH uveren je da će Vučić, kako kaže, naći tu meru da bude vidljivo da to nije, što se njega tiče, pitanje podrške bilo kojoj od strana.

- Ne bi bilo pametno nikome da u izborima bude na jednoj strani, pa makar to bila i moja. Šta će u slučaju da pobedi drugi? - upitao je Ivanić. 

Opšti izbori u BiH zakazani su za 7. oktobar, a glavni rivali u trci za srpskog člana Predsedništva BiH su Dodik i Ivanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ana

08.09.2018 12:13

Srbija se nikom ne mesa, u unutrasnje odnose, ni u izbore.

Nikola

08.09.2018 12:31

Srbija se ne meša u izbore u RS, pogotovo ne sada kada nam je jedinstvo najbitnije.