SNS UBEDLJIVO PRVI, PUPS I DALJE RASTE: Faktor plus objavio novo istraživanje rejtinga stranaka

Autor:

Vesti

07.09.2018

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka dobila bi 54,7 odsto glasova, Savez za Srbiju 9,7 odsto, dok bi Socijalistička partija Srbije dobila 9,4 odsto glasova birača kada bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Narod mu veruje: Aleksandar Vučić

To znači da bi, prema podacima iz ove ankete, u parlament, pored naprednjaka, ušli još samo Savez Dragana Đilasa (u sastavu ove koalcije su DS, NS Vuka Jeremića, Dveri Boška Obradovića, kao i Levica Srbije Borka Stefanovića) i socijalisti Ivice Dačića.

Na ivici cenzusa su radikali Vojislava Šešelja, koji bi, prema istraživanju, dobili 4,2 odsto, dok bi Pokret slobodnih građana Saše Jankovića sigurno ostao ispod crte sa 3,5 odsto.

Kada je reč o pojedinačnim rejtinzima stranka koje su u vladajućoj koaliciji, rast beleži PUPS, partija Milana Krkobabića, koja bi u slučaju da samostalno izađe pred birače na eventualnim parlamentarnim izborima dobila 3,4 odsto. Stranka Rasima Ljajića SDPS bi u tom slučaju osvojila 2,3, dok bi SNP Nenada Popovića imao dva odsto glasova.

Na začelju tabele našao se novoformirani SPAS Aleksandra Šapića, za koji bi glas dalo 1,8 odsto anketiranih, dok bi iza njih bio DSS sa dobijenih 1,7 odsto glasova. Poslednje mesto pripalo bi bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, njegov SDS imao bi 1,6 odsto glasova.

Istraživanje Faktor plusa pokazalo je da bi na izbore izašlo 40 odsto birača, samo dva odsto manje ne bi otišlo na glasanje, dok je 22 odsto anketiranih bilo neopredeljeno.

Rejtinzi stranaka
SNS  54,7
SZS 9,7
SPS 9,4
SRS  4,2
PSG  3,5
PUPS  3,4
SDPS  2,3
SNP  2
SPAS 1,8
DSS 1,7
SDS 1,6

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
sonik

08.09.2018 13:32

Zna se ko je najbolji.

Zara

08.09.2018 14:53

Najbolji!