PREKRAJANJE ISTORIJE NEĆE PROĆI! DODIK: Sramni pokušaji Zagreba da Jasenovac "pretvore" u radni logor

Autor: Tanjug

Vesti

01.09.2018

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da "sramni pokušaji u Hrvatskoj", da koncentracioni logor Jasenovac - najstrašnije mjesto stradanja srpskog naroda, "pretvore" u radni logor, govore koliko ih to boli.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Oni su tamo pobili Srbe. Ubili su ogroman broj naših ljudi. Bivša Jugoslavija se solidarisala sa tim stradanjem, jer nije izdvojila krivce za tako nešto - rekao je Dodik novinarima u Romanovcima kod Gradiške, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, Jasenovac je ostao stalno skriven od stručne i političke javnosti u svetu i zadatak ove generacije jeste da dođe do te istine.

On je podsetio da jevrejski izvori u "Jad Vašemu" u Jerusalimu govore da je u Jasenovcu ubijeno pola miliona ljudi, od čega je 35.000 Jevreja, a da su ostalo Srbi i Romi i dodao da mu je vodeći izraelski stručnjak za Holokaust rekao da nikakvi falsifikati ne mogu da promene da je u tom logoru smrti ubijeno 500.000 ljudi i da je Jasenovac bio jedinstven i po tome što je imao logor za decu.

Kako je ocenio, taj pokušaj falsifikovanja istorije nije nepoznat, ali se stradanje ne može minimizirati.

- To je bio logor smrti, Jasenovac je najstrašnije mesto stradanja srpskog naroda, a oni mogu da oko toga plasiraju razne laži - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading